Witamy ! |
---|
|
To wiem, bo koła trzeba skręcić na max, żeby nałożyć nasadkę i je odkręcić, ale te 2cm powinny mi wystarczyć. Przynajmniej dopóki nie zacznę budować monsteraprzemia napisał(a):Jak zrobisz to w ten sposób to po obniżeniu o ok 2cm śruby niebezpiecznie zbliżą się do układu kierowniczego.
- tak jakby coś tegoPawel napisał(a):...może przesadziłeś z obniżaniem...
Możesz rzucić fotkę? Bo kombinuję jak to najlepiej wyciąć, żeby osłona sztywności nie utraciła.tomi79 napisał(a):u mnie przerobione zostały blachy po takim zabiegu delikatnie trzeba zmotac osłone bo nie podejdzie bo most bedzie o nią chaczył
Dokupiłem podkładek i dziś była druga runda. Niestety jedynie 0,5cm dało radę jeszcze obniżyć most. Czyli razem poszedł w dół o 2cm i dalej się nie da bez przeróbki blach mocujących most. Z jednej strony blacha opiera się o drążek kierowniczy z drugiej o śrubę mocującą dolny wahacz. Most wisi na gumowych tulejach, więc nie można go obniżyć na styk i trzeba zostawić choć parę milimetrów luzu na pracę tulei. Na przeróbkę blach prędko się nie zdecyduję, bo już niewiele główka mostu jest ponad podporą wahaczy aczkolwiek ją też możnaby opuścić na podkładkach. Plusem dzisiejszej walki było to, że nie musiałem wycinać dziury w osłonie silnika i jeszcze trochę błota tam wejdziejrzeuski napisał(a):Wczoraj opuściłem most. Na razie o 1,5cm, bo więcej podkładek nie miałem. W osłonie wyciąłem tylko rant, ale jak obniżę most jeszcze ponad 0,5cm, to już będę musiał wycinać dziurę. Do drążka kierowniczego, to jeszcze mam zapas. Gwint śruby wystaje 2cm i o drążek nie haczy. Nie wiem jak będzie z nakrętką, ale spróbuję most opuścić jeszcze 1,5cm. Nie ma obawy, że most spotka się z podporą wahaczy. Prędzej blachy zawisają na podporze drążka kierowniczego (na razie ich nie podcinałem).
Mam takie jak te: http://www.dzwignia.pl/index2.php?dzial ... dukt=18070 tyle, że 12.9 i ocynkPawel napisał(a):jak długich potrzeba śrub![]()
kondi napisał(a):panowie macie może jakieś namiary na sklep w którym zakupie sruby do opuszczenia mostu???? obeszłem całe miasto i nigdzie nie mają takich długich....
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości