Witamy !

Jeśli jest temat START to i musi być STOP

Jesteś nowy na forum? Przywitaj się w tym wątku, opisz swoje auto, napisz jak trafiłeś na forum ...

Moderator: TATAR

Jeśli jest temat START to i musi być STOP

Postprzez STRUNA » 05 gru 2010 20:34:04

Dziś sprzedałem swoją Frotę.
Z żalem bo w ostatnich tygodniach mocno się pod Nią wyleżałem, zrobiłem lift, dałem nowe kapcie, felgi itp. Służyła mi wiernie prawie 2 lata, pomagała w budowie, dawała radę w błocie, ciągała przyczepy, jeździła na wakacje za granicę a ostatnio pomagała wyciągać auta z zasp i rowów.
Z Frotą mocno się zżyłem, spędziłem przy Niej wiele godzin, sporo się na Nią też nawkurzałem ale zawsze awarie kwitowała dobra naprawa. Wystawiałem Ją na allegro 3 razy, w końcu powiedziałem "jeśli nie chcesz się sprzedać, to robimy Cię powoli na potwora i zostajesz na dożywocie". Pierwsze kroki przeróbek zostały już podjęte gdy nagle trafił się klient, który znalazł gdzieś aukcje w archiwum (jest też u nas zalogowany na forum, pozdrawiam :beer: ) i kupił Ją. Nastawiłem się, że Frota zostanie ale wyszło inaczej. Dlatego mam mieszane uczucia. Zwłaszcza że w zimę pokonywałem Nią wszystkie zaspy, każdy teren (właściwości terenowe po przeróbkach mocno się poprawiły), dawał wiel frajdy....
Mam nadzieję że następni właściciele będą o Nią dbać i będą z Niej zadowoleni przynajmniej w 1/10 tego co ja. Niech im służy jak najlepiej.
Ja osobiście z forum nie żegnam się, będę zaglądał. Zdobyłem tu dużo wiedzy i doświadczenia w naprawie, użytkowaniu, off roadzie, itp. Może czasem będę mógł coś podpowiedzieć lub sam zapytać. Żegnam się tylko na razie z Fronterą, pewnie będę szukał czegoś na wiosnę (teraz w zimę trudno będzie znaleźć dobry egzemplarz), no chyba że trafi mi się "okazja" :lol:
Wszystkim życzę najlepszego a nowym właścicielom bezawaryjnej jazdy po zaspach w drodze do domu :4lk:
STRUNA

Re: Jeśli jest temat START to i musi być STOP

Postprzez cinekban87 » 05 gru 2010 20:39:38

auto fajne zaspy to nic dla niego przed chwila udowodnione hehe tylko pare rzeczy mnir nurtuje pozdrawiam :beer:
cinekban87

Postprzez Lady_Killer » 05 gru 2010 20:50:28

STRUNA napisał(a):Ja osobiście z forum nie żegnam się, będę zaglądał.

Trzymamy za słowo :!: :!: Kupuj następną Frotę :!: :mrgreen: :mrgreen:
:beer:
Obrazek
Lady_Killer
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 2
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez FROTERKA » 05 gru 2010 21:00:31

:glaszcze: Kupisz se dżipa.
:wink:
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez ADAM SP3WXO » 05 gru 2010 21:51:57

Nie ważne czym będzie jeździł, jak będzie pamiętał o froterowej braci :beer:
ADAM SP3WXO

Postprzez STRUNA » 05 gru 2010 22:12:15

Cinek, z pytaniami wal śmiało na priv, w aucie robiłem dużo rzeczy także trochę je znam.

Czy kolejna będzie Frota? Bardzo możliwe, czas pokaże. Na pewno będzie to 4x4.
STRUNA

Powrót do Start