Witamy ! |
---|
|
mpl napisał(a):To jak jesteśmy przy kierunkowskazach:
w lewo działa tylko jak jest zimno, teraz gdy upały, jak włączę lewy kierunkowskaz, to tak: albo bzyczy - jakby zwarcie, albo bzyknie i działa normalnie, albo trzeba kilka razy szybko przełączyć.
Jak się szybko i energicznie przełączy to czasem zaskoczy za pierwszym razem. (nie ma szybkiego mrugania więc żarówki ok)
Przesmaruję WD40 - zobaczymy co wyjdzie, a jak nie pomoże to co - przełącznik do wymiany?
pozdr.
m
mpl napisał(a):...działa jak zimno - działa jak gorąco...
m
mpl napisał(a):To jak jesteśmy przy kierunkowskazach:
w lewo działa tylko jak jest zimno, teraz gdy upały, jak włączę lewy kierunkowskaz, to tak: albo bzyczy - jakby zwarcie, albo bzyknie i działa normalnie, albo trzeba kilka razy szybko przełączyć.
Jak się szybko i energicznie przełączy to czasem zaskoczy za pierwszym razem. (nie ma szybkiego mrugania więc żarówki ok)
Przesmaruję WD40 - zobaczymy co wyjdzie, a jak nie pomoże to co - przełącznik do wymiany?
pozdr.
m
JJKILLER napisał(a):widziałem jakiś czas temu na Allegro taki przekaźnik za chyba 30zł.
mpl napisał(a):odgrzeję trochę, w przełączniku jest sprężynka, która dociska styk - no i ona się lekko hmm "scisęła" - zmieniłem na dłuższą - dociska minimalnie mocniej, działa jak zimno - działa jak gorąco...
m
artkit napisał(a):Witam wszystkich ,czy możecie mi koledzy podpowiedzieć co może być przyczyną tego że w czasie jazdy przestały mi działać kierunkowskazy i światła awaryjne?
smolin23 napisał(a):Witam. Może ktoś pomoże. Gdy włączam prawy kierunek to bardzo często zdarza się, że nie zaświeca się kontrolka, kierunki oczywiście też a przekaźnik stuka bardzo szybko. Robię poprawkę i po drugim, trzecim razie robi normalnie. Lewy jest OK. O co chodzi?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości