Witamy !

Witam wszystkich serdecznie

Jesteś nowy na forum? Przywitaj się w tym wątku, opisz swoje auto, napisz jak trafiłeś na forum ...

Moderator: TATAR

Witam wszystkich serdecznie

Postprzez monter » 20 lut 2012 04:14:35

Od kilku lat, moje oko przykuwała Frontera Long-A. Dziś jadę jedną obejrzeć i ewentualnie zakupić (2.3 td 94 standard) podobno zadbana :). Kiedyś nie było mnie na nią stać. Teraz pewnie mógłbym kupić kila lat młodszą, dobrze wyposażoną i o większej mocy. Zdecydowałem jednak że zacznę "od początku":), a nadwyżkę spożytkuję na ewentualne "potknięcia". Cieszę się bardzo, że macie tutaj taki zakątek. Mam nadzieję iż jak nie dziś, to w najbliższym czasie stanę się posiadaczem wyżej wymienionej i że przyjmiecie mnie do swego grona bym mógł czerpać z Waszej wiedzy i dzielić się swoim zainteresowaniem.
Gorąco pozdrawiam.
monter

Re: Witam wszystkich serdecznie

Postprzez leper » 20 lut 2012 07:39:04

Witam :hi: pozytywnie zakręconego :) a skąd dokładnie jesteś ?
EKIPA ŚLĄSKA
Obrazek
leper
Guru
Guru

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1995-1998

Postprzez SKODA76 » 20 lut 2012 08:49:22

Witaj :D
SKODA76
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 2
Województwo: Lubelskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez markus » 20 lut 2012 09:32:22

:hi: :hi:
markus

Postprzez grzesiu911 » 20 lut 2012 09:58:13

:hi:
grzesiu911

Postprzez monter » 25 lut 2012 20:20:14

Witam Wszystkich ponownie. Czuję się zobowiązany zdać relację z wyprawy po upragnione autko. Podróż w dwie strony trwała 8godz., a oględziny 10min.:).Podpicowana pod sprzedaż w sposób tandetny jak by to było co najmniej 15 lat temu. Podłoga, rama, nadkola wewn., orurowanie itp. zaczernione jakimś badziewiem bez podkładu. W płatach rdzy mogłem rzeźbić paznokciem. Silnik umyty tylko z wierzchu, dalej już niechlujnie. W zakamarkach pod pompą, turbem, i głowicom duże ilości oleju w półstałej konsystencji. W rozmowie tel. sprzedawca zapewniał mnie, iż samochód jest zadbany i garażowany. Po prymitywnym zachwalaniu tego czegoś przez sprzedawcę, ładnie się ukłoniłem i odjechałem nie prosząc nawet o odpalenie silnika. Chwilowo czuję się zawiedziony, jednak nie ustanę w poszukiwaniu Frontery-A, z którą się utożsamiam. W stanie w miarę przyzwoitym aby na jej bazie zbudować po malutku oldskulowe auto o nie małych przecież możliwościach. Pierwszy raz spróbowałem dokonać zakupu w autokomisie i chyba więcej się nie skuszę. Teraz w wolnych chwilach będę chłoną informacje od pasjonatów tego modelu na forum, co mam nadzieję pozwoli mi bez pośpiechu i w sposób wyważony dopiąć swego.
Z poważaniem dla Posiadaczy.:)

PS. do (leper) - częstochowa.
monter

Postprzez Trzeci » 25 lut 2012 20:40:26

Witam
:hi: :hi:
i powodzenia w szukaniu :D
Trzeci
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 14
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Postprzez FROTERKA » 29 lut 2012 12:28:06

monter napisał(a): Podróż w dwie strony trwała 8godz., a oględziny 10min.:).

Zanim pojedziesz oglądać następną to wrzuć ją (link) do działu zakup kontrolowany.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez Laprathus » 29 lut 2012 15:21:05

:hi:
Wiem, przez co przechodzisz. Wszędzie gdzie nie zajedziesz niby ma być frotka w stanie idealnym... zgodnie z tym co mówi sprzedawca przez telefon...Na miejscu jednak się okazuje, się ze sprzedający zapomniał powiedzieć o paru drobnych szczegółach :gears: a po głębszych oględzinach nie chciał byś takiego samochodu nawet za polowe żądanej ceny :wsciekly: ...mój koszmar skończył się 3 miesiące temu...a z opresji wybawił mnie Sebol z forum. może się z nim skontaktuj? może i tobie pomoże... p.s Swoją drogę jak ja szukałem to miałem możliwość kupić fajną frotkę A long jednakże ja chciałem sporta B. Zorientuję się czy oferta jest jeszcze aktualna i dam ci znać, oczywiście, jeżeli interesuje cię long.
Laprathus

Postprzez woolf » 01 mar 2012 12:16:23

Witojcie 8;)
woolf

Powrót do Start