Witamy ! |
---|
|
Laprathus napisał(a):http://allegro.pl/akumulator-bosch-silver-s5-77ah-780a-tegoroczne-i2775116155.html
co myślicie o tym aku?
Laprathus napisał(a):http://allegro.pl/akumulator-bosch-silver-s5-77ah-780a-tegoroczne-i2775116155.html
co myślicie o tym aku?
Laprathus napisał(a):wow aż 85 u ciebie siedzi? nie za dużo?
lychasc napisał(a):Jaki akumulator proponujecie do frotki a 2,5tds na wyposażeniu: wyciągarka, el. szyby, radio+wzmacniacz+skrzynia basowa, cb radio, halogeny dodatkowe. Obecnie mam 74Ah i chyba 720 rozruchu ma on 1,5 roku dziś temperatura -4 auto po jednodniowym postoju nie odpaliło :/
Ten typ tak ma. Łapie wilgoć z komory sprzęgła i się skleja na mrozie. Wyjąć, dobrze wysuszyć i naoliwić.lychasc napisał(a):2 godziny ładowałem akumulator a tu dupa rozrusznik dalej cykał pomęczyłem go kilka razy i zaczął kręcić i auto odpaliło. Rozrusznik chyba mi zdycha
Bruno napisał(a):..polecę ci Centrę Futurę 85 Ah 800A.
...
Jarek sp3swj napisał(a):Bruno napisał(a):..polecę ci Centrę Futurę 85 Ah 800A.
...
u mnie ten model wytrzymał 4 lata... i zdechł.. wzrosła mu rezystancja wewnętrzna i wczoraj zastąpiła go varta silver e44 i w silniku DTI AKU musi być "wysoki" bo do niskich nie pasują mocowania
Jarek sp3swj napisał(a):aku prawie 4 lata pracował w benzynie 2,2 16Va ostatnie 6 miesięcy w dizlu
... ale często specjalnie zostawiałem na światłach pozycyjnych a czasami krókich - taka potrzeba...
przez ten czas pracował bezawaryjnie... a zdechł szybko... od momentu gdy zauważyłem że zaczyna niedomagać - napięcie zasilające 'pływało i zmieniała się jasność świateł "krótkich" - tak w ciągu ostatniego tygodnia zaczęło mu się pogarszać coraz mocniej.
Nie narzekam na AKU Centry - a przy wymianie zauważyłem "wykwity" na oczku kontrolnym, przyszedł jego czas
przez ten czas chyba ani razu go nie ładowałem - w garażu.
W sklepie tylko ten model VARTY pasował i był odpowiedniu duży... dlatego varta
lychasc napisał(a):Co myślicie o akumulatorze Centra Futura 100 Ah 900A i czy zmieści sie do mojej frotki A 2,5 tds long 353x175x190(dł/szer/wys). Dają 3 lata gwarancji w tym 2 lata assistance cena 389zł
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość