albi napisał(a):Hej,
udalo mi sie wczoraj podpiac do autka za pomoca Torque (na androida na razie wersja bezplatna) poprzez bluetooth z interfesjem ELM327

Teraz tylko trzeba wersje pro zakupic

Testowałem na Androida 8 aplikacji + interfejs ELM327 1.3a ( przerobiłem mojego starego z USB na Bluetootha )
Torque - łączy się ale działa jako-tako... ponieważ nie widzi błędów ... ale je kasuje, nie pokazuje też napięcia w instalacji....
ScanMyOpel wersja darmowa działa - pokazuje nazwy błędów i je można kasować,, pokazuje napięcie w instalacji...
Zakupiłem pełna wersje ScanMyOpel ... nie ma on takich graficznych bajerów jak inne programy - ale jest dedykowany do opla co widzą po ilości pokazywanych parametrów
podobnie pokazuje wszystko o mojej froci jak na obrazku poniżej

Inne testowane to:
ScanMasterLite
OBD AutoDoctor
OBDii-ELM327
OBD Dashboard
OBD Car Doctor
ObdElm327
coś tam się łącza i pokazuja ładne zegarki... ale jednak wersja płatna dedykowana dla OPLA mnie przekonała...
Twórca programu pisze że z wersją ELM 1.3a może nie wszystko działać.. i czasami aplikacja się zawiesza... jak będzie to uciązliwe ...to może kupię 1.4
...
ALE... ale podono część Chińskich klonów to takie oszukane malowanki co podszywają się sie tylko pod wyższa wersję... i nie ma wersji 1.5

bo takiej twórca interfejsu nigdy nie wytworzył