6:50 koło mojego domu śmignęła srebrna Frota B z naklejką chyba Dragonwinch na zapasie, chyba: bo zapierd..ał ktoś równo!! Przypominam, że na tym odcinku drogi wojewódzkiej 985 jest ograniczenie do 70km/h, przypominam też, że warunki nie były raczej sprzyjające do jazdy z nadmierną prędkością bo deszcz dość gęsty padał, więc jeśli czytasz to drogi kierowco jakże pięknego pojazdu to wiedz, że o tej porze ludzie przechodzą przez ulicę by dojść do przystanku, o tej porze wzmożony jest ruch pojazdów włączającyh się do ruchu z dróg podporządkowanych i jeszcze ---... chcę żebyś zapamiętał na zawsze, że jeśli w mojej okolicy, przy takiej prędkości wypierd..sz a nie daj Boże komuś zrobisz krzywdę to osobiście załatwię Ci, że pomocy szybko nie uzyskasz!! będziesz błagał o pomoc i nikt nawet w Twoim kierunku nie popatrzy!!! To nie jest groźba tylko prośba o rozsądek!! Przemyśl jeszcze raz, zanim kogoś skrzywdzisz albo zabijesz.
Wiem, wiem potrafisz jeździć i masz doświadczenie i z każdej sytuacji wyprowadzisz auto, ale po co ryzykować.
Piszę to, ponieważ mieszkam w miejscu gdzie odcinek drogi jest piękny, prosty i aż kusi by depnąć i często gęsto się tak dzieje!!! Przez całe moje życie w odległości 1km od mojego domu widziałem setki, tak setki wypadków i kilka osób zakończyło podróż na zawsze, w tym niewinny 8mio letni chłopiec, który przez czyjąś brawurę zginął na miejscu!!!
Sory za