Witamy !

Ja chcę 2 frotke a ona nie Pomocy

Rozmowy na wszystkie tematy

Ja chcę 2 frotke a ona nie Pomocy

Postprzez Galus » 17 lut 2012 20:12:53

Witam
Ogólnie jak w temacie ale zacznijmy od początku. Wczoraj moja żoneczka zdała prawko i za jakieś dwa tygodnie dostanie plastik. Więc nadszedł czas najwyższy szukać dodatkowego auta co by nikt nikomu kluczyków nie podbierał. Tyle że problem albo i nie jest taki że Milena upatrzyła sobie Tigre i to koniecznie pomarańczową. Wiem też Opel a ja najchętniej widział bym w garażu Frotkę Sport 2.0 LPG po 95 co by elektrykę i klimę miała ale ona uparta i argumentuje że takie fajne miejskie i kobiece autko a Froterka to czołg i że boi się tym jeździć Fakt A w wersji Long do najmniejszych nie należy ale ja jej za żadne skarby nie oddam i teraz nie wiem czy dać sobie na wstrzymanie bo to w końcu auto dla niej czy może podpowiecie jakieś argumenty co by kobietę przekonać a może jak sama pośmiga to jej się spodoba i będzie łatwiej
"Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego. Pamiętaj - amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści Titanica..."
vel: Sinner
"Wszyscy wiedza, ze czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, ze się nie da, i on właśnie to coś robi"
Albert Einstein
Galus
Nałogowiec
Nałogowiec

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Lubuskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Re: Ja chcę 2 frotke a ona nie Pomocy

Postprzez jrzeuski » 17 lut 2012 20:16:51

Niech jeździ czym chce. Do Frotki musi widocznie dorosnąć ;-)
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez Galus » 17 lut 2012 20:29:13

Też tak myślałem tyle że najwięcej jeździła Clio z nauki jazdy bo frotką raz w lesie jakiś kilometr bo się boi tego auta a jak dostanie prawko to będzie musiała do pracy 10 km w jedną pomykać. Tigre też tylko na mieście oglądała i trochę w necie ale to może miłość od pierwszego tak jak ja z frotą 1 które oglądałem i jak narazie ostatnie bo ja kupiłem
"Nigdy nie bój się próbować czegoś nowego. Pamiętaj - amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści Titanica..."
"Wszyscy wiedza, ze czegoś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, ze się nie da, i on właśnie to coś robi"
Albert Einstein
Galus
Nałogowiec
Nałogowiec

Postprzez Trzeci » 17 lut 2012 22:50:14

Ja jeździłem Tigrą przez 5 lat i powiem że tęsknie do Niej jako płaszczaka. Twarda kiepsko wykonana w środku eco-syf pod maską ale ma w sobie coś .
Bagażnik spory a po złożeniu pseudo kanapy wielki. Bierz z silnikiem 1,6 16V bo ten 1,4 szybko się kończy . Założysz gaz i małżonka będzie śmigać.
Trzeci
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 14
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Postprzez freedy-kruger » 18 lut 2012 00:37:43

Może wspomnij coś o bezpieczeństwie, widoczności
np. wyżej siedzisz- więcej widzisz i więcej miejsca w środku(na kosmetyki :wink: )
,frotka sport jest łatwiejsza w parkowaniu/manewrowaniu
, frotka jest na ramie więc bezpieczniejsza
,frotką nie czepiasz się o krawężniki i progi zwalniające,
bo przy wsiadaniu do frotki w garażu będziesz się potykał o tigrę :D
, jak pomarańcz jej się podoba to frote też można przemalować
, zabierz ją do komisu i przewieź sportem po asfalcie płynnie i spokojnie.
Ale to tylko moje sugestie.
BYŁ - Turkusowy Sport 2.0
JEST - Wisienkowy Long 2.5
freedy-kruger
Starszy Nowicjusz
Starszy Nowicjusz

Obrazki: 2
Województwo: Mazowieckie

Postprzez tomik » 18 lut 2012 05:59:02

Tak to z kobietami jest ja mojej chciałem też kupić b sporta ale ona sobie wybrała fiata brawa.Bo frotka wielka itp fakt dosyć szybkie zwinne autko ma go już 3zime ,i każdej zimy zabiera mi frotkę bo czuje się jednak zimą w niej bezpieczniej.Sama doszła do tego wniosku że się nie ślizga że jej zaspy nie przeszkadzają ,a najbardziej się cieszy że jak ślisko to wszystkich wyprzedza .Jakoś właśnie z tydzień wcześniej zaczoła coś delikatnie mruczeć może by fiata zamienić na jakąś małą terenówke .Także wniosek jak ktoś pisał powyżej kobieta musi dojrzeć do frotki :razz:
tomik

Postprzez Odoll » 18 lut 2012 22:18:18

Baba ma swój rozum i nie próbuj go zrozumieć bo zwariujesz ;)
Jak chce płaszczaka to jej go kup i będziesz miał święty spokój .
Zepsuje się to jej odpowiesz - taki chciałaś, taki masz .
A jak jej kupisz na siłę frotkę to jak się coś sypnie to się dopiero nasłuchasz i tekst w stylu : co za gówno mi kupiłeś , będzie jednym z najłagodniejszych jaki usłyszysz .
Młody jesteś i jeszcze zakochany (znaczy głupi) ale to ci przejdzie ;) dorośniesz i zatęsknisz za spokojem , a uszczęśliwianie kobiety na siłę NICZEGO dobrego ci nie przyniesie .

p.s. ja też próbowałem namówić moja wife na frotkę ale się nie zgodziła więc dalej nie ciągnąłem tego tematu i mam spokój , ona ma swojego seata a ja swoją frotkę i WSZYSCY są szczęśliwi :D
p.s.2 mam nadzieję że za głupiego się nie obrazisz , w razie czego od razu SORKI !! żeby się tu więcej nie przepraszać i wyjaśniać co i jak i dla czego się powiedziało.
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez FROTERKA » 21 lut 2012 11:35:28

W sumie to Odoll ma rację ale skoro prosiłeś
Galus napisał(a): czy może podpowiecie jakieś argumenty co by kobietę przekonać
to może pokaż jej testy zderzeniowe tigry i frotki, albo poszukaj w Internecie zdjęć z wypadków. Dla większości kobiet kwestia bezpieczeństwa to ważna sprawa.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez freedy-kruger » 21 lut 2012 23:06:30

Ja na swoim profilu mam fotkę z testu zderzeniowego sportem: Prędkość około 80 km. suchy asfalcik ,babka mi wyjechała z posesji , lekka kontra , na poboczu piasek , zarzuciło i zatrzymałem się na latarni betonowej podwójnej, :cry2: frota na szrot :cry2: ramę uszkodziło, a ja cały tylko dwa odłamki szkła na czole. :-|
BYŁ - Turkusowy Sport 2.0
JEST - Wisienkowy Long 2.5
freedy-kruger
Starszy Nowicjusz
Starszy Nowicjusz

Województwo: Mazowieckie

Postprzez jrzeuski » 22 lut 2012 09:03:40

freedy-kruger napisał(a):frota na szrot
Szkoda, już tak ładnie drzwi kierowcy się otwierały :mrgreen:
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch

jrzeuski
Admin
Admin

Postprzez SKODA76 » 22 lut 2012 17:30:54

Masz chłopie jedną opcję . rozwód :D
SKODA76
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 2
Województwo: Lubelskie

Postprzez spas » 16 mar 2012 16:49:08

Kup jej co chce. Po co Ci jazdy w chacie...
spas
Starszy Nowicjusz
Starszy Nowicjusz

Województwo: Dolnośląskie

Postprzez Jarek sp3swj » 02 kwi 2012 11:56:40

Kolegi żona dostała po prawku małą zgrabną zwrotną SUZUKI VITARA...

zaleta - nie musi sie bać krawężników a orurowanie zwiększa komfort psychiczny...

może tak załatw... "kochanie teraz na szybko kupimy małą SUZI.. i nie martw się o krawęzniki i zarysowania i małe draśniećia i mini stłuczki.... potem ci kupię bryke jaka chcesz... narazie jeździj bezstresowo :-)"

... może polubi patrzeć na innych z góry :-) hihihi

a jak nie... cóż próbowałeś :-)
/Jarek Poznań
4x4 zawsze najlepsze :-) --- ... błękitne foto z sentymentu ... była też srebrna LONG :-)
Jarek sp3swj
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 1
Pochwały: 12
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez markus » 02 kwi 2012 12:54:48

heh, opieram się bo jak to moja żona przeczyta to będzie dym, ale co mi tam ...
Kiedyś, mieszkając za granicą posiadałem Isuzu Rodeo, moja żona nie chciała nawet patrzeć na nie. Ona, posiadaczka Golfa GTI VR6 (wcześniej mojego, bo to darowizna dla niej była) na którym nauczyła się jeździć, zdała prawko i nie dopuszczała do myśli faktu o innym aucie!! Pewnego zimowego dnia, śniegu napadało z pół metra, dojechała może 3/4 drogi, zaspa i stoi!!! :twisted: oczywiście tel do mnie, przyjedź bo wpadłam w zaspę etc. na miejscu zastaję auto zwieszone na podłodze, lina i heja!!! Po wyjeździe ona nieśmiało do mnie, że może byśmy auto zostawili u chłopa na wjeździe i takie tam. Ja do niej, żeby wsiadała za fajerę w Rodeo, a ona że chyba oszalałem, że ona takim wielkim autem nie pojedzie (ona 157 wzrostu, stojąc na pustaku :shock: ), a ja na siłę żeby jednak spróbowała. No i tak się stało. Za fajerą jej nie było widać, jechało Rodeo widmo!!! Ale do czego zmierzam, wystarczyło tylko raz bym przy takich warunkach auta nie widział!!
Moje zdanie na ten temat jest już pewnie znane, jak chcesz się cieszyć swoim autem to pokaż jej, że we Frotce będzie bezpieczniejsza, spokojniejsza no i nie zatrzyma jej kilka cm śniegu!!
Przede wszystkim co się tyczy spraw jazdy samochodem to do kobiet przemawiają sytuacje realne, w wielu przypadkach kobiety nie są wstanie wyobrazić sobie co by było gdyby .... , więc jej takową zapodaj!!
Może zrozumie!!
Moja nadal uważa, że ja po to mam takie auto, żeby jej w takich sytuacjach pomagać albo je po prostu jej zostawiać i jeszcze cukruje mi, że jestem lepszym kierowcą to w śniegu paskiem poradzę sobie wspaniale a ona na cztery łapki jest pewniejsza!!
I gadaj z babskiem!!!!!
markus

Postprzez Galus » 08 kwi 2012 22:23:26

Witam po dłuższej przerwie ale ogólnie to temat już trochę nie aktualny . 28,03,2012 przytargałem do domu plaskacza. I zgadnijcie co.Jak by inaczej TIGRA 2000r 1.6 Miała być ruda ale jest czarna. Tyle kobita przemilczała. Teraz stoi to takie coś w garażu rozebrane w pół bo co nieco trza przy niej zrobić a frotka pod chmurkę wylądowała. Chwilowo bo jak tygrysa do porządku doprowadzę to Futrzak na garaż, laczki jak trzeba sie kupi zderzaki pod hi-lifta moze nawet wyciągarke i nie będzie mi kobieta marudzić że potwora zrobiłem i ona tym jeździć nie będzie. A potem czekać na zimę i chociaż raz jej wypomnieć że trza było 4x4 kupić. Ale czas pokaże Dzięki wszystkim za wypowiedzi w temacie
Albert Einstein
Galus
Nałogowiec
Nałogowiec

Postprzez Trzeci » 09 kwi 2012 10:04:54

Kupiłeś znaczy się Corsę w wersji Lans dla kobiet.......
Trzeci
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 5
Pochwały: 14
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Samochód: Frontera B 2.2i Sport 1998-2004

Postprzez spas » 05 maja 2012 00:22:47

Trzeci napisał(a):Kupiłeś znaczy się Corsę w wersji Lans dla kobiet.......

Najtrafniejsze określenie Tigry.
Kiedyś - pamiętam jak dziś - jakiś facet sprzedawał Trabanta 1.1 ( z silnikiem VW Polo) i w ogłoszeniu napisał: "Polo karoserowany Trabantem" ;) Zaznaczam - był to początek lat 90 tych.
spas
Starszy Nowicjusz
Starszy Nowicjusz

Województwo: Dolnośląskie

Postprzez fly_jabko » 14 maja 2012 11:42:01

Wracając do głównego tematu... Frota za duża, to zrobiłem na złość i kupiłem jej coś mega małego, akurat kolega chciał sprzedać Seicento no to dogadałem się czy da przed kupnem pokazać narzeczonej "no problem stary" usłyszałem... przykleiłem kokardkę i dzwonie do niej, zejdź na dół i co?? Była i jest... Zachwycona :-| ale spokojnie, poczekajmy do zimy jak poprosi o frotkę 8-)
fly_jabko
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez jrzeuski » 14 maja 2012 11:43:54

Ale do środka wsiadła? Bo po przyzwyczajeniu się do Froty klaustrofobia murowana.
No mud, no fun

jrzeuski
Admin
Admin

Postprzez fly_jabko » 14 maja 2012 11:55:19

"trochę mało miejsca ale wygodnie, o! Elektryczne szyby, u ciebie nie ma..." i zrobiła kółko po osiedlu, wysiada z bananem na twarzy "i zaparkuje tam gdzie czołgiem nie mogłam" i tak zostało z nami Seicento... ale już jej głupio bo mój 3 razy Cięższy o koszty paliwa takie same (dlatego kocham LPG) i na zakupy zawsze jeździmy moim... Ciekawe dlaczego ;)
fly_jabko
Starszy Nałogowiec
Starszy Nałogowiec

Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Następna strona

Powrót do HydePark