Witamy !

Czy ktoś z Was też tak zaczynał?

Rozmowy na wszystkie tematy

Czy ktoś z Was też tak zaczynał?

Postprzez nightman » 30 wrz 2010 16:29:53

nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 10
Województwo: Śląskie
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Re: Czy ktoś z Was też tak zaczynał?

Postprzez galaxy » 30 wrz 2010 18:30:37

nightman napisał(a):http://www.plejak.pl/najgorsi-kierowcy-zobacz-sam-1144

tragedia, oglądałem kiedyś te odcinki jak leciały na TV , jednym słowem masakra , i ile trzeba mieć odwagi mówię o instruktorze żeby jeździć z takimi kalectwami, no ale jak ktoś zaczyna dopiero w tym wieku nauke jazdy autkiem to co się dziwić , ja pamiętam że tata mnie już za kółko "wpuszczał" jak miałem kilka lat 7-8 , najpierw na kolanach a później jak tylko dosięgałem do pedałów to dawał mi gdzieś na bocznych nie uczęszczanych drogach przeważnie gruntowych pośmigać ... ech to były czasy :wink:
galaxy

Postprzez nightman » 30 wrz 2010 18:37:00

Odwaga odwagą, ale ten spokój... :mrgreen:
nightman
Szyszkownik
Szyszkownik

Województwo: Śląskie
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Postprzez FROTERKA » 01 paź 2010 08:04:02

Z blondynka Asią to nasz ulubiony odcinek. :lol:
Wczoraj akurat uczyłam moją młodszą córkę nawracać frotka. Tylko raz jej zgasło auto.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Województwo: Małopolskie
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez mpl » 01 paź 2010 10:31:17

FROTERKA napisał(a):Z blondynka Asią to nasz ulubiony odcinek. :lol:
Wczoraj akurat uczyłam moją młodszą córkę nawracać frotka. Tylko raz jej zgasło auto.

Mamusia się chwali hehe

Ja na egzaminie miałem: "spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym z pieszym" - jakiś zapijaczony żul wlazł mi na samochód, uciekłem na chodnik po przeciwnej stronie a on i tak trafił i przeturlał się po boku samochodu - oczywiście nie zdałem. Trochę głupio bo nie moja wina, że jakiś żul wtargnął na jezdnie (nie było przejścia).

m
Jest: A sport : ) / WAZ 21063 Łada 1300SL :) / CB750 SevenFifty

Jezus nie może zostać królem Polski, ponieważ osoba skazana prawomocnym wyrokiem nie może pełnić funkcji publicznej.
mpl
Guru
Guru

Obrazki: 11
Pochwały: 3
Województwo: Dolnośląskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez jrzeuski » 01 paź 2010 10:49:02

mpl napisał(a):oczywiście nie zdałem. Trochę głupio bo nie moja wina, że jakiś żul wtargnął na jezdnie (nie było przejścia).
To, że wtargnął to nie Twoja wina, ale to, że nie przewidziałeś tego i dałeś mu się zaskoczyć i zmusić do gwałtownej reakcji (pewnie odruchowej) już tak. Gdyby mu się coś stało, to i tak pewnie by Cię uniewinnili, ale faktem jest, że trzeba obserwować nie tylko samą jezdnię, ale również jej otoczenie i przewidywać zagrożenia typu zataczający się pijacy na chodniku czy dzieci grające w piłkę na boisku przy drodze. Chwała temu egzaminatorowi, że zwraca na takie rzeczy uwagę a nie tylko mierzy linijką czy równo się zaparkowało.

Mnie najbardziej :wsciekly: matki z małymi dziećmi, które wypychają wózek zza samochodów, żeby sama mogła wyjrzeć czy nic nie jedzie. To niestety jest normalka na drogach osiedlowych. Na szczęście we Frotce siedzi się na tyle wysoko, że ponad dachami osobówek widać takie mamuśki zbliżające się do jezdni.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez FROTERKA » 01 paź 2010 11:27:39

mpl napisał(a):
Mamusia się chwali hehe

Jeśli tylko jest czym to jasne. :D W końcu ona ma niespełna 13 lat.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez mpl » 01 paź 2010 11:39:01

jrzeuski napisał(a):
mpl napisał(a):oczywiście nie zdałem. Trochę głupio bo nie moja wina, że jakiś żul wtargnął na jezdnie (nie było przejścia).
To, że wtargnął to nie Twoja wina, ale to, że nie przewidziałeś tego i dałeś mu się zaskoczyć i zmusić do gwałtownej reakcji (pewnie odruchowej) już tak. Gdyby mu się coś stało, to i tak pewnie by Cię uniewinnili, ale faktem jest, że trzeba obserwować nie tylko samą jezdnię, ale również jej otoczenie i przewidywać zagrożenia typu zataczający się pijacy na chodniku czy dzieci grające w piłkę na boisku przy drodze. Chwała temu egzaminatorowi, że zwraca na takie rzeczy uwagę a nie tylko mierzy linijką czy równo się zaparkowało.

Mnie najbardziej :wsciekly: matki z małymi dziećmi, które wypychają wózek zza samochodów, żeby sama mogła wyjrzeć czy nic nie jedzie. To niestety jest normalka na drogach osiedlowych. Na szczęście we Frotce siedzi się na tyle wysoko, że ponad dachami osobówek widać takie mamuśki zbliżające się do jezdni.

Na pewno lepiej by było gdym nie zareagował i go rozjechał, myślę że zdecydowanie.
Poza tym to jego wina, że był pijany nie moja, na prawdę nie żal mi go był, teraz pewnie bym wysiadł i mu przepierdzielił, albo wezwał policję - co już nie raz robiłem jak widziałem pijaków na drodze w tym kilku w samochodach..

Na dzieci i matki z wózkami zwracam szczególną uwagę, jestem jedną z najwolniej jeżdżących osób po moim osiedlu.

FROTERKA napisał(a):
mpl napisał(a):
Mamusia się chwali hehe

Jeśli tylko jest czym to jasne. :D W końcu ona ma niespełna 13 lat.

Nie obejrzysz się jak trzeba będzie dziecku kupić nową Frotkę :)
Jest: A sport : ) / WAZ 21063 Łada 1300SL :) / CB750 SevenFifty

Jezus nie może zostać królem Polski, ponieważ osoba skazana prawomocnym wyrokiem nie może pełnić funkcji publicznej.
mpl
Guru
Guru

Obrazki: 11
Pochwały: 3
Województwo: Dolnośląskie
Samochód: Frontera A 2.0i Sport 1991-1995

Postprzez ijido » 01 paź 2010 12:00:54

mnie tak znienacka wlazła kobieta jak robiłem kurs na prawko całkiem trzeźwa stała na chodniku obok ulicy i nagle zaczęła przechodzić wprost pod maskę najbliższe pasy parędziesiąt metrów dalej, instruktor wylądował na przedniej szybie ^^ a zawsze mu powtarzałem żeby zapinać pasy :)

ale te odcinki są zabójcze z jazdy po mieście zwłaszcza z tym gościem zaciąga po śląsku zajebiaszczo
albo jak im kazali terenówką przejechać kawałek i wrócić ... masakra :) - to z najgorszego kierowcy
Fronterzak zielony? Nie, to Krypton Green Mica.
Krypton - Superman.
Green - Wojskowy kolor.
Mica - Pocisk rakietowy przechwytujący.

Sam lepiej bym tego nie wymyślił ^^.
ijido
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Pochwały: 2
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Postprzez redangel » 15 paź 2010 22:32:50

"Nie śmiesz tego sprzęgła puścić, tak oros...". Aż tak źle nie było. Jak miałem 13 lat to mi się zerwała linka sprzęgła w syrenie mojego wujka. Potem oberwał się przerdzewiały wahacz tyny w jego maluchu. A teraz pełny komfort. Fiaty uno, nissany i inne cuda..
redangel

Postprzez redangel » 15 paź 2010 22:39:30

Cyt. "Na dzieci i matki z wózkami zwracam szczególną uwagę, jestem jedną z najwolniej jeżdżących osób po moim osiedlu".

A ja gdy widzę jak matka idąc chodnikiem prowadzi dziecko od strony ulicy to bym tę matkę... Szkoda gadać.
redangel

Powrót do HydePark