Witamy ! |
---|
|
To jest 1", bo mocowanie mostu jest w połowie długości resora. Twierdzenie Talesa się kłaniash0rty napisał(a):powiem Ci tak, ja mam wieszaki 140mm (odległość między śrubami) i to jest 2" liftu bo oryginalne mają 90mm
Prędzej koła zerwą przyczepność i go bokiem postawi niż most wyjedzie wyginając takie sztaby. A wieszaki są dwa, czyli łącznie 28mm blachy trzyma mu most z tyłu do ramy. Przeciążenie boczne potrzebne, żeby to urwać zrobiłoby z kierowcy naleśnikJJKILLER napisał(a):A poza tym na tych 7mm grubości przy tej długości to nie wróżę Ci zbyt długiej, bezwypadkowej jazdy, tylko jak na zakręcie te cienizny strzelą
No patrz a ja się mordowałem z blachą 8mm i poległem, trzeba było przeciąć i zespawać pod kątem. To musi być fajne mieć taką krzepę jak Ty...JJKILLER napisał(a):7mm przy szerokości 5cm i długości 18cm to kombinerkami w imadle wygniesz
jrzeuski napisał(a):JJKILLER napisał(a):PS. Długie wieszaki powinny być w środku połączone na kształt litery H i wtedy są dużo sztywniejsze.
Hades82 napisał(a):witam ja tylko pytalem was o porade a nie o krytyke...
Hades82 napisał(a):witam ja tylko pytalem was o porade a nie o krytyke
Hades82 napisał(a):witam zrobiłem sobie dłusze wieszaki
Hades82 napisał(a):maja 18,5cm dłpsci 5cm szerokosci i 7mm grubosci
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość