Ja się tym bawiłem kilka razy .... tak z pamięci napiszę.
najpierw trzeba "opisać" swój pojazd... wagę, opony typ - na podstawie tego program uwzględnia współczynniki.... ja sa mało eksperymentowałem i nie udało mi się uzyskac pomiarów "porównywalnych" do tych z hamowni.
Trzeba jeszcze skalibrować ( takie menu) podczas jazdy nie biegu bespośrednim ( ?? 1:1 ) może ktoś wie jaki to - czy 3 ???
ja ciągnołem auto na drugim biegu
do odcięcia obrotów - ze względów praktycznych miałem króki odcinek testowy i rozpędzenie do ~~ 90 km/h mi tylko mogło wyjść
start wyglądął tak:
1 - jedynka ruszamy.... do 20/h .... w wrzuc drugi bieg
2 - nie naciskam gazu - niech auto toczy się na wolnych obrotach
3 - jak się jazda ustabilizuje - wtedy dajemu BUTA..... do odcięcia
BARDZO przydatna jest druga osoba do obsługi PC - samemu to do bani trzeba by zrobić pomiary z gazowaniem na dwa sposoby
- gazowanie - BUT do podłogi....
- gazowanie z wyczuciem - na maksimum przyspieszenia..
Zawsze mnie ciekawiło czy gazowanie BUTEM daje coś wiecej niż agresywne przyspieszanie
jak ci sie nie uda "skalibrować" byś uzyskał odczyt około 200hp to nieistototne .... bo i tak chcemy mies pomiary do
porównań -
więc trzeba sie bardziej skupic by wykres był skalowany na maksimum ekranu i by zapisać nastawy pomiarów 
ja tak to widzę.... po uzyskaniu pomiaru referencyjnego... zapisujemy go/ drukujemy.... itp...
fajnie jakby dało radę wyeksportować do XLS... ale tego nie pamiętam...

potem wycinamy KAT i robimy pomiary porównawcze na zapisanych nastawach "rejestratora"