Witamy ! |
---|
|
Kozi napisał(a):Tytułem wstępu - nowe świece GM, kable WN.
Objawy są następujące. Odpalanie na zimnym silniku - burzy za pierwszym razem ale po chwilidławi się i gaśnie - chyba, że przytrzymam go ok minuty na wyższych obrotach. Kolejny etap tej całej zabawy z ruszeniem na wystudzonym silniku jest totalny brak mocy (ja mu w gaz, a on mi...prawie zgasł) Nie ma siły do póki się nie rozgrzeje do tych 30-40 stopni i czasami strzela. Frota co prawda zagazowana (sekwencja) ale wszystkie te objawy występują na benzynie do momentu rozgrzania i przełączenia się na gaz. Na ciepłym silniku żaden z powyższych objawów nie występuje.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie.
janusz64 napisał(a):...po zaślepieniu powrotu ciśnienie się poprawiło...
wikked napisał(a):...Wtryskom nie powinno się nic stać a pompa powinna rzeczywiście dostać bardziej w...
janusz64 napisał(a):Zaślepiłem przewód powrotu ,czyli przelewu lub nadmiaru,jak kto woli ,aby było większe ciśnienie na listwie.
JJKILLER napisał(a):janusz64 napisał(a):Zaślepiłem przewód powrotu ,czyli przelewu lub nadmiaru,jak kto woli ,aby było większe ciśnienie na listwie.
Nie szkoda Ci pompy i paliwa
JJKILLER napisał(a):Myslałem że na stałe![]()
Są firmy, które trudnią się ultradźwiekowym czyszczeniem wtrysków, ale nie wiem ile za to biorą, Ja swoje wymieniłem na nowe,
JJKILLER napisał(a):Słyszałem też że można zatopić na jaki tydzień w nafcie lampowej. Faktem jest że naftą pięknie umyłem przepustnicę i krokowca, i to naprawdę działa na mazut.
STRUNA napisał(a):A czy przepływomierz odpowiedzialny jest także za utrzymanie wolnych obrotów na biegu jałowym?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość