Witamy ! |
---|
|
TherionWawa napisał(a):Może być to spowodowane zakodowanym błędem w kompie? bo miałem ostatnio kłopoty z nieszczelnością podciśnienia.
markus napisał(a):U mnie tracił moc równo 2 tyś. obr. Powód : zapieczona klapka w turbinie (turbo bez zmiennej geometrii) wydarłem turbinę, wymoczyłem w benzynie ekstrakcyjnej, potem w WD-40!!
Działa do dziś bezbłędnie!!
bart322 napisał(a):O tym myślę właśnie - że to będą zapieczone kierownice w turbo.
bart322 napisał(a):No u Ciebie nie ma, ale w DTI chyba juz jest? Jak nie ma to sie zagalopowalem troche
bart322 napisał(a):Czy po zatrzymaniu, zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika wszystko wraca do normy? Tzn znow do czasu przekroczenia tej predkosci, przy ktorej traci moc?
RudeBoy napisał(a):bart322 napisał(a):No u Ciebie nie ma, ale w DTI chyba juz jest? Jak nie ma to sie zagalopowalem troche
Tylko od 2002r a on ma w opisie 2000.
RudeBoy napisał(a):U mnie powodem podobnych objawów była flora i fauna w filtrze powietrza. Siakąś siatę trza w snorkel zmotać bo już mnie nudzi to sprzątanie filtr po każdych krzaczorach.
-- Dodano 02 sie 2012 12:55:01 --bart322 napisał(a):O tym myślę właśnie - że to będą zapieczone kierownice w turbo.
Ale jego turbo nie ma zmiennej geometrii...
Co najwyżej może mieć zapieczony zawór spalin a nie kierownice.
lanbo napisał(a):Witam u mnie przyczyną była dziurka w układzie dolotowym już za turbiną , ale może być zapchany katalizator Pozdrawiam
RudeBoy napisał(a):Sprawdź jeszcze jak wygląda intercooler czy jest szczelny i drożny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość