eric napisał(a):sliwy napisał(a):... ale czy nie będzie to przesada jak jeszcze wsadze podkładki 2"...
A ile masz miejsca miedzy lewym górnym wahaczem na tylnym moście a bakiem?
i między ogranicznikiem a górnym wahaczem z przodu

Witamy ! |
---|
|
eric napisał(a):sliwy napisał(a):... ale czy nie będzie to przesada jak jeszcze wsadze podkładki 2"...
A ile masz miejsca miedzy lewym górnym wahaczem na tylnym moście a bakiem?
No brawo, zrobiłeś deskorolkę. Teraz daj jej właściwe ogumienie.sliwy napisał(a):Zdjęcie jak to wyglada na chwile obecna
RudeBoy napisał(a):a tam czepiacie się...
Nie ważna konfiguracja zawiasu i to że w ogóle nie pracuje ważne, że wysoko.
Pojeździ trochę...
Wystarczy, że w niewielką dziurę w asfalcie wpadnie kołem... pomyśli... zrobi jak trzeba.
sliwy napisał(a):RudeBoy napisał(a):a tam czepiacie się...
Nie ważna konfiguracja zawiasu i to że w ogóle nie pracuje ważne, że wysoko.
Pojeździ trochę...
Wystarczy, że w niewielką dziurę w asfalcie wpadnie kołem... pomyśli... zrobi jak trzeba.
Po to froum , żeby pytać tak ??
mjvd89 napisał(a):panowie mam zamiar zrobić lift 2'',i byłem zdecydowany na komplet IRONMAN'a ale czytając wasze posty doszedłem do wniosku ze najlepszym rozwiązaniem będzie jak dam nowe seryjne sprężyny na polibusze,zeby kuper nie skakal na naszych drogach.dodam ze mam b sporta.Myslicie ze to najlepsze rozwiązanie? czy macie jakies lepsze patenty jeśli chodzi o sprężyny?
szymon.ha napisał(a):To zawieszenie na ironmanie musi mieć chyba strasznie krótki zakres pracy, jeśli ktoś kiedyś pisał że da się wyciągnąć sprężynę bez ściągacza na oryginalnych amorach, bo inaczej by ta sprężyna po prostu wypadła.
ali napisał(a):Noraczej nie urywa
RudeBoy napisał(a):mjvd89 napisał(a):panowie mam zamiar zrobić lift 2'',i byłem zdecydowany na komplet IRONMAN'a ale czytając wasze posty doszedłem do wniosku ze najlepszym rozwiązaniem będzie jak dam nowe seryjne sprężyny na polibusze,zeby kuper nie skakal na naszych drogach.dodam ze mam b sporta.Myslicie ze to najlepsze rozwiązanie? czy macie jakies lepsze patenty jeśli chodzi o sprężyny?
Na chwilę obecną z pośród przetestowanym przeze mnie kilku różnych zestawów sprężyn seria + podkładki sprawdzają się najlepiej. Tylko konicznie odboje obniżyć przynajmniej o 2cm.
Na dniach będę ćwiczył kolejny zestaw sprężyn - Old Man Emu ale cudów się nie spodziewam...
Kupując nowe sprężyny uważaj bo większość aftermarketowych: KYB, Monroe nie są progresywne.
mjvd89 napisał(a):
wlasnie z tych co widziałem na allegro to dużego wyboru nie ma,dodam jeszcze ze glownym celem jest zalozenie amorow irona+seryjne springi na podkładkach.Myslicie ze to się sprawdzi? jak ktoś ma namiary na dobre i nie drogie seryjne sprężyny to poproszę o link czy cuś
mjvd89 napisał(a):czyli amorki irona z tego co slysze odpadają,rozejrze się za seryjnymi.a powiedzcie jak jest ze sprężynami od froty A? pasuja do B?
Powrót do Tył B 98-2004 sprężyny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość