Temat ogarnięty! Tzw kompensacja działa i auto nie gaśnie, tylko ładnie schodzi do wolnych obr.
Zdjęcia i opis w tym tyg.
Wstępnie powiem że to koszt ok 15zł.
-- Dodano Śr 18 lip 2012 11:20:42 --
Jeśli auto gaśnie na LPG po wrzuceniu na luz np przy 60km/h to trzeba zrobić tak.
Odkręcić reduktor od mocowania. Śruba jest wkręcona w środek reduktora.

- mocowanie reduktora
Po wykręceniu tej śruby zobaczymy dziurę w reduktorze, jak się palec włoży to czuć membranę. Na tej pokrywie reduktora będą małe dziurki i trzeba je zakleić np taśmą. Ja miałem trzy ale jedną zostawiłem nie zaklejoną(podobno tak jest lepiej)

- otwór w reduktorze
Następnie zamiast tej śruby musimy wkręcić kolanko(kupiłem w sklepie LPG za 8zł), ciężko dobrać coś takiego ponieważ jest tam gwint 1.0

- kolanko
Ja rozwierciłem mocowanie reduktora, tak żeby kolanko służyło za mocowanie, dałem jedną podkładkę(która miała służyć do obniżenia mostu)

- zamontowane kolanko
Następnie zrobiłem dziurę w obudowie filtra i wkręciłem kolanko do wody. Dziurę zrobiłem pod filtrem.

- kolanko w obudowie filtra
I wszystko połączyłem przewodem gumowym.
Nie każdy reduktor ma taką dziurę. U mnie akurat jest, ale jak nie ma to trzeba samemu ją zrobić(odkręcić dekiel i wywiercić). Tylko przy montażu jakiegoś kolanka trzeba uważać żeby nie ograniczyć ruchów membranie.
Doczytałem że lepiej jest podłączyć przed filtrem czyli tak jak zrobiłem. Nie testowałem tego jeszcze, ale w sobotę u FROTERKI podmieniłem górną część obudowy(u niej jest wyjście na pompę powietrza) i nie musiałem robić otworu. I auto nie gasło, więc przed filtrem też nie będzie.