Witamy ! |
---|
|
galaxy napisał(a):...
generalnie pytam sie dlatego o taką pierdołe bo w mojej frotce 2,3 TDi 1994 niezależnie czy mam objeg wew czy zew czy tą kreskę czy nawiew na szybe nogi czy cokolwiek innego to z tych zewnętrznych kratek na desce roz. [cenzura] zimne powietrze z zewnątrz ... pierwszy raz sie spotykam z takim bezsensem ...
galaxy napisał(a):sorka za wulgaryzm ,
dzięki za Twoją odpowiedz , jeśli dobrze zrozumiałem mogę ustawić tak aby z zewnątrz nie leciało-20C ... bo wczoraj wieczorem wracałem i trochę zmarzłem w aucie. inna sprawa że muszę coś zrobić z ogrzewaniem bo mam słabiutkie ... czytałem na forum o ogrzewaniu temat poruszany parę razy ale nie wiele z niego wynikało ....
wojtekkk napisał(a):galaxy napisał(a):sorka za wulgaryzm ,
dzięki za Twoją odpowiedz , jeśli dobrze zrozumiałem mogę ustawić tak aby z zewnątrz nie leciało-20C ... bo wczoraj wieczorem wracałem i trochę zmarzłem w aucie. inna sprawa że muszę coś zrobić z ogrzewaniem bo mam słabiutkie ... czytałem na forum o ogrzewaniu temat poruszany parę razy ale nie wiele z niego wynikało ....
bardzo poruszył mnie twój problem i ciesze sie że wpadłeś na to że można zatrzymać powietrze z zewnątrz- jestem pod wielkim wrażeniem
życzę, ci kolego przed święta dużo ciepła
Balkandriver napisał(a):Nie ryzykowałbym przepłukiwania całego układu chłodzenia żadną substancją na bazie octu/kwasu w trosce o blok/głowicę i styk tulei cylindrów z blokiem.
Jak Ci się coś rozszczelni, to dramat. A z reguły tak się dzieje.
Już lepiej wymontować nagrzewnicę i na początek przepłukać ją dużym ciśnieniem wody "pod prąd", czyli wtłoczyć wodę w otwór wylotowy.
I niech wszystkie syfy wyrzuci, zobaczysz, jaki gnój wypływa, aż zacznie lecieć czysta woda.
Możesz zalać roztworem z kalgonem, ale chemicznie czystym, nie tym hipermarketowym do pralek i dokładnie przepłukać.
Drożność nagrzewnicy b. łatwo ocenisz po, z przeproszeniem, intensywności wytrysku wody z króćca.
Na koniec lej wodę w obie strony, króćcem wlotowym i wylotowym.
Po takim zabiegu masz czyste sumienie, że nic lepszego nie mogłeś uczynić.
I albo pomoże, albo okaże się (czego nie życzę), że przecieka i do wymiany.
Tak, przy okazji, u mnie orzewanie włączone na maksa robi piekarnik w aucie przy -30`C, a nawiew na 3-4 pozycji zrywa włosy z głowy.
Więc chyba fabrycznie jest dość wydolne.
BALKANDRIVER
wojtekkk napisał(a):bo w maluchu szybciej sie ciecz nagrzewała![]()
wojtekkk napisał(a):bo w maluchu szybciej sie ciecz nagrzewała![]()
a jeżeli chodzi o środki do odkamieniania to nie pisałem że polecam tylko że są i że najdalej po kilkunastu minutach pracy trzeba je zlać
Powrót do Układ chłodzenia i ogrzewania, klimatyzacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość