Witamy ! |
---|
|
krynek napisał(a):trzeba by dorobić wachacze
wikked napisał(a):no to ja powiem jak jest u mnie:
mam mosty Troperowskie i tylny był na resorze. Z mostu orginalnego przespawałem gniazda, mocowanie dolnego wahacza, uchwyt amora i to wszystko w jedno popołudnie. Faktem jest że np. górny wahacz jest niesymetrycznie ustawiony wzgl. mostu ale to się da wszystko zrobić. Górny kielich jest tak śmiesznie obsadzony we frotkach że szkoda to wogóle tłumaczyć. Reszta to pryszcz. Korektor zostaje, przewody zostają, zaciski itd. zostają. Wszystko spawasz na swoim moście odcinając z kupionego części potrzebne. Odpada Ci wymiana przedniego mostu. Wahacze dolne są mocowane do ramy więc tylko kwestia dobrego zmotania uchwytu przykręcasz do ramy (po nawierceniu masz z boku otwory rewizyjne w ramie więc jest jak wożyć nakrętkę. Dolny wahacz jest ze zwykłej rurki tak jak panhard. Wydłużenie panharda to przecięcie go w dowolnym miejscu, wstawienie rurki chyba 16-tki i zaspawanie (do liftu 2" - 1,5cm). Co jeszcze chcesz wiedzieć.
Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość