Witamy ! |
---|
|
JaGrab3 napisał(a):no u mnie na 90% działa odjęcie nogi z gazu, pozostałe 10 to raczej jak jest mróz i wyjeżdżałem z zaspy na zimnym napędzie.
Jutro zrób takscorpion napisał(a):Witam kupiłem niedawno Frontere B 2.2 16V benzyna 1999r wszystko było ok zaś wyjmowałem silnik do remontu po złożeniu wydaje mi sie że sprawdzałem i było ok ale ostatnio jak chciałem załączyć to mruga raz udało się i zaświeciła na stałe a zaś jak wyłączyłem to już tylko mrugała i słychać jak się coś przesuwa jak by załanczało reduktor też można zmienić położenie pytanie czy napęd załancza pewnie skoro mruga to raczej nie. Gdzieś czytałem jak wolniej mruga a jak szybciej jaka to różnica u mnie wydaje mi sie że szybciej mruga. Pozdrawiam
Tak.s4e napisał(a):Czy załączając przedni napęd we fronterze B, oprócz dołączania półosi dzieje się coś w reduktorze, tzn dopinana jest też flansza przedniego wału?
Nie.Czy wał przedni kręci się też i na 2h?
Reduktor we Frocie B jest podobny do tego z Frot A nie-2.0, ale z dodanym siłownikiem włączającym napęd na przód (zamiast wajchą jak w A)Dlaczego reduktor frotki B jest tak masywny względem reduktora z frontery a 2.0, jakie są różnice w budowie?
W sensie przełożenia nie, w sensie budowy tak.Czy reduktor frontery A 2.4 jest mocniejszy ob frontery A 2.0?
jrzeuski napisał(a):s4e napisał(a):W sensie przełożenia nie, w sensie budowy tak.Czy reduktor frontery A 2.4 jest mocniejszy ob frontery A 2.0?
s4e napisał(a):Ok, dzięki. Czyli żeby włączyć przedni napęd w reduktorze z froty B, trzeba podać podciśnienie na miech, który dopnie przednią flanszę?
Nie wiem co budujesz, ale 2.0 miała skrzynię, reduktor i cały przedni napęd inne niż wszystkie pozostałe Froty A, którym pod tymi względami bliżej do Frot B.s4e napisał(a):Idąc dalej, reduktor od froty B, np 2.2benzyna będzie miał przełożenie na H 1:1, na reduktorze 1:2.26? Czy obudowa sprzęgła jest taka sama jak w frotce A 2.0? Czy obudowa sprzęgła jest taka sama we frotce A 2.4 jak w 2.0?
s4e napisał(a):Ok, dzięki. Jak postępy w swapie? Trafiłeś jakieś mega schody?
Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość