| Witamy ! |
|---|
|
|

Długa to może i tak, ale na pewno nie ciężka, bo na głębokie śniegi to się MT zakładasarman napisał(a):jak mnie tkneło, żeby zimówki założyć to prognozuje długą i ciężką zimę...

WoJ-CiE napisał(a):Nigdzie nie widzę żadnych oznaczeń na moich felgach aluminiowych i się zastanawiam, czy nie będzie problemu przy zakładaniu na nie opony o szerokości 245 - teraz są 255 ? Opony 245 mogą być za wąskie na te felgi?

heju napisał(a):Witam wszystkich
Jest to moja pierwsza wypowiedź na forum ale wybaczcie że nie doczytałem do końca tego wątku. Doszedłem do 48 strony i zajeło mi to 5 h ze sprawdzaniem cen na allegro
heju napisał(a):255/75/15 nie ma BFG All T jest 31/10,5/15 co niektórzy piszą tu na forum że to jest to samo a inni że ta szerokość to 265/75/15 i według Mnie to już chyba troszkę duża opona do jazdy całorocznej w szczególności zimą, a jej się najbardziej obawiam!! Chodzi o :
1. niekontrolowane poślizgi(nie miałem wcześniej kontaktu z napędem na tył a jak w jej opisie to nie jest opona zimowa)
2.o duże spalanie i amortyzacje samochodu (zużycie wałów ,mostów itp.
To więc jaki rozmiar wybrać??
Proszę o odpowiedź i wyrozumiałość jeśli coś namieszałem w wypowiedzi

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość