No nie wiem, jakoś tak dziwnie mu z oczu patrzy. Trzebaby tego grilla jakoś przefasonować. Może go zasłonić kangurem zabudowanym lampami?
No mud, no fun Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch Vectra B kombi 2.5V6 170KM Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition naprawy i motanie Frotek SMS/PW/email/czat.
A wg mnie to jakies takie nieforemne za wysoka "kabina" do reszty budy np maski z przodu Ale "pikapy" mają eleganckie i foremne No i za "TATA" przemawia jedynie cena w porównaniu z innymi markami
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
Siedziałem w pick'upie Tata Xenon. Ładne auto z fajnym silnikiem tylko miejsca w środku mało tak jakby robili to tylko pod siebie. A tych Safari troche jeździ po drogach. Wygląd to rzecz gustu ale wygląda ok, są zdecydowanie gorsze auta np. terrano 1.
No mud, no fun Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch Vectra B kombi 2.5V6 170KM Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition naprawy i motanie Frotek SMS/PW/email/czat.