ja na androida używam Fuelio i śmiało mogę polecić. w wersji płatnej (całe 5zł) oprócz paliwa i wszelakich statystyk jest też dziennik kosztów (wylicza również koszt km z/bez uwzglednienia kosztów napraw) przypominajka o przegladach itd calkiem fajna sprawa
Terenówka - samochód, który utknie tam, gdzie osobówka nie dojedzie =)
Zdrówka życzę BBigBen "If you are afraid to face the tiger, he is already eating you" Frontera A '95 Sport 2.0 + LPG Mondeo '11 Estate 2.0 D http://www.aktywnytata.pl
szymon.ha napisał(a):To mi ostatnio wyszło 20l na 33" 90% miasto, 5% teren 5% trasa.
i ja mam problem.... wyszło mi 24 litry w 3.2 v6 po mieście - kapcie normalne 16 cali letnie. problem bo strasznie dużo.... i cały czas za bogata mieszanka, a po godzinie za uboga i takw kółko... a mocy na gazie ... może 40 %... co robić:(? mocy nie ma a i tak 24 siorbie jak opętana!
-- Dodano 01 sie 2014 20:42:56 --
podkręcona śruba na reduktorze i pali 20 ale bledy wywala...
Możliwe że parownik masz do bani i nie możesz go wyregulować i przez to tyle pali spuszczałeś z parownika oliwę? może być jej tam sporo i przez to membramy zrobiły się twarde i nie możesz dojść z nim do ładu.
Reduktor+ elektrozawór - 250zł (Tomasetto antartic). - musi być redek pod sekwencje, ten z mieszalnika nie zabangla. Wtryski - 250zł wgs (polecam) Sterownik+ wiązka+map min 400 zł, chyba, że używkę się dorwie., ale warto by było Staga 300 albo Versusa2 (mam i polecam) albo Tech (jest naprawdę dobry) albo Agis. - a te opcje to ok 500+ wyjdą, trzeba by oblookać ceny na drypa.pl. Do tego, czujniki temp redka i gazu - ale to już grosze.
Do tego wiercenie kolektora - zdejmujemy kolektor - nowe uszczelki - gdzieś widziałem 180 zeta. Do tego nowy dolot, bo ten jest ucięty z mixerem - pewnie z 50 zł.
Czarny SIGNUM 2.0 Turbo, Astra II Było: B 3.2 V6 Manual,Mitsubishi Galant Sport Edition,Carisma 1.6,civic 1.5
Sport B, 2,2 DTI '00 z ponad 300kkm (wg licznika a ile faktycznie... ?), manual, opony BFG AT 245/75/15, ok. 2,2 atm. 2 osoby + dużo toreb na 2 tygodnie wczasów. Trasa Grójec - Polańczyk szykośc do 105/km/h średnie spalanie paliwa ok. 8,5 l. A w codziennej jeździe (koło komina) na BFG MT KM2 245/75/16 w 10 litrach nie chce sie zmieścic.
Ja dzisiaj wylatuje nad morze zobaczymy ile frota łyknie po drodze
-- Dodano So 09 sie 2014 08:58:37 --
A więc spalanie po trasie drogą nr 25 wyszła 13litrów lpg. mam świadków bo lecieliśmy na 3 auta i chłopaki byli ciekawi ile on wciągnął ,tak że różnica była pomiędzy mną a nimi ok.3-4litrów lpg na 100km
Ja zrobiłem z 2500km w czasie urlopu ale zbytnio nie liczyłem ile paliła, ale raz spojrzałem i było tak że autostradą ze 150km( prędkośći ok 130km/h) i reszta normalnymi drogami i przez miasto kawałek i wyszło jakieś 15.5l/100km
podzielę się moim spalaniem, frota sport jak miała jeszcze 2.0 pod maską na zwykłych oponach paliła 10/100 max do 12l gazu, po założeniu oponek 31cali spalanie nie było mniejsze niż 16/100 gazu, po założeniu 2,5 v z omegi jeżdżę na moto godziny Frota 3.2 od trzech lat nie przekroczyła 16/100 gazu w cyklu mieszanym. W trasie zeszła do 15/100 Oczywiście trzeba doliczyć koszty spalonego paliwa zanim się gaz przełączy.
Frotka 2.5 V6 Sport 94r. Federal couragia mt 33 XTR 12 SPEED 12000 LBS Escapa Frotka 3.2 Long 02r. Goodrich AT Frotka 2.0 sport 92r. nie motana