| Witamy ! |
|---|
|
|

JaGrab3 napisał(a):Przykładowo, dla mne codzienne miasto to jazda rano do pracy i po południu z pracy, gdzie na pokonanie 15km w jedną stronę potrzebuję od 30-50 minut...

JaGrab3 napisał(a):No tak jak napisałeś, jest dokłądnie.
Ale fakt masz chyba najoszczędniejszą frotę na świecie.
Kolega mój ma saaba z chyba z takim samym silnikiem jak ten Twój no i jemu po Krakowie mniej niż 8 nie wychodzi...

grafi napisał(a):Po wymianie pompy wtryskowej na pali mi o 1,5l mniej na trasie teraz ok 7l przy jezdzei do 100km/h a było prawie 9l /100km. w mieście hmmm mam automat wiec jest masakra ale tak ok 10l, zrobilem 50000 przez 3 lata.
Pozdrawiam

Specjalnie zawyżaliście to spalanie DTLów ?

RudeBoy napisał(a):No ale skoro Myślenice to miasto...
i chyba już ze 4 ronda (modne ostatnio) A w wekendy jak najadą nas samochody z rejestracjami KR xxxxx lub KRA xxxx to stoi sie w korkach po godzinie aby je przejechać 

RudeBoy napisał(a):Jedno jest pewno miasto miastu nie równe.
Jeżeli cykl miejski to jazda po Myślenicach to stanie w krakowskich korkach i zatrzymywanie się na KAŻDYCH światłach w KRK (bo tak są zajebiście zsynchronizowane) oznacza cykl hiper-miejski.

RudeBoy napisał(a):
Więc może faktycznie jakbym wybebeszył auto to by takie 8,5 było osiągalne...

RudeBoy napisał(a):No to ja mam zupełne inne spostrzeżenia.
Skoro pokonanie odcina 3km w Krakowie zajmuje mi 45 minut to nie ma bata spalanie to kosmos i powinno być liczone w motogodzinach.
RudeBoy napisał(a):u mnie było tak:
opony MT na ciśnieniu 1,7atm ok +0.8l / 100km
snorkel +0,5l / 100
bagażnik dachowy +0,5l / 100
Więc może faktycznie jakbym wybebeszył auto to by takie 8,5 było osiągalne...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość