JJKILLER napisał(a):nawet dopchać bym mógł
pchałeś kiedyś fronterę? Chyba z górki.| Witamy ! |
|---|
|
|
JJKILLER napisał(a):nawet dopchać bym mógł
pchałeś kiedyś fronterę? Chyba z górki.
Odoll napisał(a): bo finansowo to jednak bardziej boli zwłaszcza to pierwsze tankowanie pod korek![]()

jrzeuski napisał(a):Pchać się nie da, ale za to całkiem lekko kręci się kołami. Tylko kostka na bieżniku musi być taka, żeby dało się wygodnie złapać (czyt. MT) Dla postronnych takie "pchanie" dziwnie wygląda

Fura jaka jest każdy widzi, koła, szpej/balast w bagażniku... No tak, przecież takie auto kupuje się dla jazdy o kropelce... 

Pawel napisał(a):...nie wiem dlaczego Macie taką sraczkę z tym spalaniem i mierzeniem owego...Fura jaka jest każdy widzi, koła, szpej/balast w bagażniku... No tak, przecież takie auto kupuje się dla jazdy o kropelce...
Ja tak na prawdę nie wiem ile ON frota przelewa przez wtryski... trzeba tankuję za tyle za ile mogę, zazwyczaj jak najwięcej, gdybym się tym przejmował i nie potrzebował auta 4x4 (niech mi ktoś teraz wjedzie/wyjedzie na/z podwórko/a - breja po osie) kupiłbym sobie (tak jak mój brat) punto 1.1 w gazie...

Łukasz102 napisał(a):W mojej spalanie wychodzi jakoś w okolicach 9,5-10l na setkę. Najgorzej chyba nie jest.
Komand napisał(a):W ubiegłą sobotę nalałem do pełna (pełne otwarcie pistoletu, do pierwszego odbicia), dziś powtórzyłem tą operację (ta sama stacja, ten sam wąż), wynik 9.3l/100km. Dystans 256km, opony zimowe 235/75R15, 60% trasa/40% miasto.
Jak na Frotę to całkiem przyzwoity wynik chyba

co daje jakieś 18L/100km; po mieście i bez upalania
Kolejne tankowanie (inna stacja) i weszło do butli 59L LPG. Tym razem była trasa 120km i lekkie upalanie więc ciekaw jestem ile wyjdzie.

RudeBoy napisał(a):moja seryjna paliła po miescie 9,5
na mt, ze snorklem i bagażnikiem według ostatnich pomiarów 11,7 lekko łyka

bart322 napisał(a):18L w miescie nie jest takie zle, spytaj mosiego ile mu pali

mosi napisał(a):Opony a w szczególności ciśnienie w nich ma bardzo duże znaczenie.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość