Witamy !

[All] Malowanie nadwozia

Re: malowanie froty

Postprzez motomarian » 25 gru 2016 22:22:25

Wszystkiego najlepszego :)
Więc ilość lakieru zależny wprost od koloru (krycia) to ze malujesz takim samym nie znaczy ze zużyjesz mniej będziesz miał miejsca przetarte i zapodkładowane na pewno.Jak kiedyś malowałem pamietam trabanta którego miałem polakierować na złoto baza była tak ciężka w pracy że pasy wychodziły cały czas a jak nie to miejsca podładowane nie były kolorze w efekcie poszło 1,5 l bazy .
Ja powiem tak jak malowałem swojego GAZa69 to na całe auto poszło około 3 kg bazy koloru (malowany wewnątrz ,zewnątrz od spodu i w każdym możliwym miejscu na jednolity podkład)
Całe auto wielkości froty tylko zewnątrz w akrylu obstawiał bym koło 2l bazy chyba ze malujesz poliuretanem z polifarbu to i tak cza kupić wiadro 5kg(najmniejsze opakowanie)
koła 31MT, Mosty B, SOPA, pojeb...ane malowanie :D
Aktualnie Musso 33MT ,Body lift, lift zamieszenia+3"
motomarian
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Re: [All] Malowanie nadwozia

Postprzez dziejko » 27 gru 2016 19:07:23

Tak to się zgadza jeśli jest zmiana koloru tym bardziej z ciemnego na jasny ,aby to dobrze pokryć to niestety ale i trzy warstwy może być za mało,obecnie frota jest w kolorze ciemny grafitowy metalik -myślę że dobrze to określiłem-i na taki sam albo czarny jest w planie,bez łat też się nie obejdzie,dwa błotniki po wymianie ,maska silnika do spawania i regeneracji,jedne drzwi do wymiany ,pozostałe regeneracja ,tak że trochę się nazbiera łatek ale to już nie problem bo pod ciemny kolor ciemny podkład,na to ze dwie lub trzy warstwy bazy i clar , myślę że z 3l. bazy powinno wystarczyć -gotowej bazy.
dziejko
Nowicjusz
Nowicjusz

Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera A 2.4i Long 1991-1995

Poprzednia strona

Powrót do Nadwozie, rama