| Witamy ! |
|---|
|
|

wira napisał(a):.. Ale do AVM trzeba dokupić możliwie najlepszy torx t15 i najlepiej z gwarancją

wira napisał(a): Ale do AVM trzeba dokupić możliwie najlepszy torx t15 i najlepiej z gwarancją
baxxx napisał(a):ja zmieniłem szpilki na imbusowe i jest zdecydowanie lepiej
za to te oryginalne śruby już byłem zmuszony rozwiercać bo jak już kturyś z żedu torks w końcu CUDEM się nie ukręcił to ukręciły się te śrubki w sęsie wyrobiło się wejście na torxa i nie było innej rady jak rozwiercać 

Huberek napisał(a):No i niewłaściwie zmontowane jest sprzęgiełko - mogło się przekręcić z powodu braku segera.
Ten stalowy ząb który zostaje na piaście powinien być na wprost szpary stalowego pierścienia zdejmowanego razem ze sprzęgiełkiem.

Huberek napisał(a):Do smarowania weź dobry smar łożyskowy (grafitowy, miedziowy się nie nadają), ale nie za dużo

Huberek napisał(a): oprócz wiedzy praktycznej potwierdzam, literaturą lub dokumentacją,

adrianee36 napisał(a):Huberek napisał(a): oprócz wiedzy praktycznej potwierdzam, literaturą lub dokumentacją,
a my praktyką...

Huberek napisał(a):Nie zapisałem się do tego forum bo jestem sierotką potrzebującą pomocy.
A zapewniam Cię, że wiedzy z zakresu mechaniki samochodowej mi nie brakuje.
Swoje wpisy na tym forum oprócz wiedzy praktycznej potwierdzam, literaturą lub dokumentacją,
Swoje sprzęgiełka rozbierałem miesiąc temu bo potrzebowałem zajrzeć do łożysk, i sprzęgiełka były w identycznym stanie jak u Kobry.
Było dokładnie tyle smaru ile trzeba i nie widzę żeby wadliwie pracowały.
Nie będę się wdawał w spory na temat wyższości oleju nad smarem czy odwrotnie, bo jako doświadczony mechanik powinieneś znać temat doskonale.
Pomogłeś Kobrze w temacie sprzęgiełek ?? jeszcze nie ?? To zejdź ze mnie i weź się do roboty.

Kobra2151 napisał(a):Koledzy proszę zajrzeć, ocenić .
, reszta może być 
Odoll napisał(a):Kobra2151 napisał(a):Koledzy proszę zajrzeć, ocenić .
Po jaki HU.. zdejmowałeś koła![]()

Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość