| Witamy ! |
|---|
|
|

jrzeuski napisał(a):To jakiś nędzny plagiat

FROTERKA napisał(a):Co mnie podkusiło, żeby poczytać inne posty @rochasa![]()
viewtopic.php?f=90&t=9779&p=120595#p120595

brum napisał(a):Chłopie troche spokojniej. Mało się dowiedziałes? Jeśli tak to trzeba było jechać do spacjalisty, wycyckał by trochę złotówek i by CI naprawił, to co jest dobre.

sylwian70 napisał(a):ad.rochas wymień olej w tylnym moście.Most masz z tak zwanym LSD i wymaga on specjalnego oleju.Po wymianie przestanie trzaskać na zakrętach.I to wszystko.

JJKILLER napisał(a):Kolego, abstrahując od tego co napisała FROTERKA (bo mam nadzieję że zrozumiałeś swoje zachowanie i teraz będziesz "fajnym" kolegą) powiem to co inni już powiedzieli, tylko..
LSD - to przekładnia o ograniczonym poślizgu, i nie jest prawdą że masz całkowitą blokadę dyferencjału jak np. w Patrolu. LSD powoduje częściową blokadę dyferencjału, a dzięki zawartym w moście tarczkom ciernym w w zimie zachowuje się bardziej przyjaźnie niż całkowita blokada mostu. Oczywiście trzeba się przyzwyczaić do tego że autko będzie miało lekkie tendencje do jechania na przód kiedy chcesz skręcić, ale nie jest to jakaś walka z kierownicą. Jeśli zawsze będziesz o tym pamiętał i jeździł ostrożnie to nawet tego efektu nie będziesz zauważał. Napędu na cztery koła nie używaj na asfalcie bo zarżniesz przedni most, albo ukręcisz przedni wał napędowy, 4x4 tylko i wyłącznie na powierzchniach o niskiej przyczepności, na oblodzonym asfalcie czy śniegu oczywiście można, ale na asfalcie tylko i wyłącznie podczas jazdy na wprost, ponieważ nie posiadając międzyosiowego dyferencjału na zakrętach (gdzie przednia oś pokonuje większy łuk = większy dystans) przedni napęd będzie jechał z taką samą prędkością jak tylny i się niszczył. Olej do tego mostu z LSD to tylko i wyłącznie olej do przekładni o ograniczonym poślizgu (Limited Slip Diferential) np. Shell Spirax A 90LS (wchodzi 2L), żadne inne oleje przekładniowe bo o LSD (o którym wielu marzy) ty też będziesz marzył.

FROTERKA napisał(a):Listek1212 napisał(a): Kończąc przytoczę jeszcze pewną mądrą sentencje, która może Ci jeszcze coś wyjaśni: Opony, opony i jeszcze raz KIEROWCA!
Skąd ja znam tę sentencję?![]()
rochas napisał(a):JJKILLER napisał(a):Kolego, abstrahując od tego co napisała FROTERKA (bo mam nadzieję że zrozumiałeś swoje zachowanie i teraz będziesz "fajnym" kolegą) powiem to co inni już powiedzieli, tylko..
LSD - to przekładnia o ograniczonym poślizgu, i nie jest prawdą że masz całkowitą blokadę dyferencjału jak np. w Patrolu. LSD powoduje częściową blokadę dyferencjału, a dzięki zawartym w moście tarczkom ciernym w w zimie zachowuje się bardziej przyjaźnie niż całkowita blokada mostu. Oczywiście trzeba się przyzwyczaić do tego że autko będzie miało lekkie tendencje do jechania na przód kiedy chcesz skręcić, ale nie jest to jakaś walka z kierownicą. Jeśli zawsze będziesz o tym pamiętał i jeździł ostrożnie to nawet tego efektu nie będziesz zauważał. Napędu na cztery koła nie używaj na asfalcie bo zarżniesz przedni most, albo ukręcisz przedni wał napędowy, 4x4 tylko i wyłącznie na powierzchniach o niskiej przyczepności, na oblodzonym asfalcie czy śniegu oczywiście można, ale na asfalcie tylko i wyłącznie podczas jazdy na wprost, ponieważ nie posiadając międzyosiowego dyferencjału na zakrętach (gdzie przednia oś pokonuje większy łuk = większy dystans) przedni napęd będzie jechał z taką samą prędkością jak tylny i się niszczył. Olej do tego mostu z LSD to tylko i wyłącznie olej do przekładni o ograniczonym poślizgu (Limited Slip Diferential) np. Shell Spirax A 90LS (wchodzi 2L), żadne inne oleje przekładniowe bo o LSD (o którym wielu marzy) ty też będziesz marzył.
dzięki wielkie patrzę w sieci i widze dwa nawet trzy rodzaje rodzaje ... popytam w sklepach![]()
zmieniając na chwilkę temat kolego - widze że na awatarku masz jakiś fajny aerografteż trochę maluję czasem aerografem ... na wiosnę chyba chlapnę coś na frotce już powoli robie projekty
jakbyś miał ochote pooglądać to kilka moich próbek jest tutaj http://www.garnek.pl/rochas/856702/kole ... -aerografu
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

Listek1212 napisał(a):FROTERKA napisał(a):Listek1212 napisał(a): Kończąc przytoczę jeszcze pewną mądrą sentencje, która może Ci jeszcze coś wyjaśni: Opony, opony i jeszcze raz KIEROWCA!
Skąd ja znam tę sentencję?![]()
FROTERKA wybacz, jeśli posiadasz prawa autorskie to przepraszamAle skoro kolega nowy wydaje mi sie, że powinien to wiedzieć ze sam sprzęt to nie wszystko
rochas napisał(a):JJKILLER napisał(a):Kolego, abstrahując od tego co napisała FROTERKA (bo mam nadzieję że zrozumiałeś swoje zachowanie i teraz będziesz "fajnym" kolegą) powiem to co inni już powiedzieli, tylko..
dzięki wielkie patrzę w sieci i widze dwa nawet trzy rodzaje rodzaje ... popytam w sklepach![]()
zmieniając na chwilkę temat kolego - widze że na awatarku masz jakiś fajny aerografteż trochę maluję czasem aerografem ... na wiosnę chyba chlapnę coś na frotce już powoli robie projekty
jakbyś miał ochote pooglądać to kilka moich próbek jest tutaj http://www.garnek.pl/rochas/856702/kole ... -aerografu
jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Może nie krótko ale Killer napisał jak najbardziej na tematOlej tylko do LSD, Jak kupowałem do swojego to w serwisie 4x4 powiedzieli że żaden inny sie nie nadaje
![]()
Także pamiętaj o tym, też zalałem Shell Spirax i jest ok, most przestał drżeć więc również polecam
![]()
I tak po krótce żeby nie robićzałóż oddzielny temat w odpowiednim dziale na temat tego aerografu, chętnie sobie popatrzę na Twoje dzieła
pewnie nie tylko ja

Powrót do Układ przeniesienia napędu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość