Witamy ! |
---|
|
cinek1983059 napisał(a):to że moczyłeś w nafcie i kupiłeś jakiś pseudo środek do wtrysków nie oznacza że są ok, jak dla mnie wtryski, bądź regulator ciśnienia paliwa
rademenez1 napisał(a):Wtryski właśnie są ostatnią rzeczą którą podejrzewam.Regulator ciśnienia paliwa to który to jest [krokowy?]
rademenez1 napisał(a):Wtrysków właśnie nie jestem pewien,przekażnik przy lampie też jest nowy.Tylko co dalej mam wymieniać części metodą prób i błędów?Wtryski jak kupię używki to też nie mogę być pewien czy są dobre,bo nowe to są trochę drogie.A ten regulator można dostać nowy czy tylko używka?
Przepływomierz sprawdzałem jest ok,a sonda jak sprawdzalem na kompie to wlaśnie wyszło że coś z nią nie tak,ale co od sondy były by takie objawy że się dławi i nie wchodzi na obroty? a na gazie dobrze chodzi.Dzisiaj sprawdzałem wtryski i jeden wydaje się podejrzany bo coś się zacinał dopiero jak w niego postukałem to zaczął psikać ale jakby słabiej od pozostałychlukaszo67 napisał(a):pierwsze co to na twoim miejscu bym sprawdził sondę i przepływomierz , miernik w rękę i sprawdź czy sonda pracuje powinna oscylować od 0.1 do 1v możesz ją odłączyć i odpalić auto , a z przepływomierza oderwij dekielek i zobacz czy klapa się nie zacięła jeśli chodzi to miernik w rękę i sprawdź napięcia
lukaszo67 napisał(a):pierwsze co to na twoim miejscu bym sprawdził sondę i przepływomierz , miernik w rękę i sprawdź czy sonda pracuje powinna oscylować od 0.1 do 1v możesz ją odłączyć i odpalić auto , a z przepływomierza oderwij dekielek i zobacz czy klapa się nie zacięła jeśli chodzi to miernik w rękę i sprawdź napięcia
lukaszo67 napisał(a):Byscie sie zdziwili jakie sonda potrafi robic problemy jest dobrze jesli ona stoi lub ma przerwe wtedy komp podstawi swoja wartosc robia sie cuda gdy ma zwarcie albo daje napiecie z grzalki ale to szybko mozna sprawdzic przez odlaczenie jej ,jesli jest silnik sprawny to zeczywiscie nie odczujemy jej odlaczenia ale komp glownie przez nia koryguje dawke paliwa a jesli zle ona wskazuje to po pewnym czasie mapa tak sie rozjedzie ze nie da sie jezdzic a komp nie pokaze jej bledu tylko o skladzie mieszanki
lukaszo67 napisał(a):jeżdziłem golfem 89r z gazem 2 gen , miał żle ustawioną emulacje sondy i średnio raz na 2 tyg musiałem zdejmować kleme i go resetować bo na benzynie zaczynał ostro kuleć , nie znam się zbytnio na sterownikach ale jak dłubie przy starszym benzyniaku miernik w reke i da się wszystko sprawdzić nooo ciśnienia paliwa nim nie zmierzeskoro kolega dłubał przy pompie to dla pewności zmierzył bym ciśnienie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości