Dzięki za wszelkie wskazówki, przydadzą się w przeprowadzce na nowy komp.
Pytań ciąg dalszy - czy w "7" jest jakaś specjalna konfiguracja sieci WiFi.
Mam w domu dostęp do netu przez router wifi, zasada jest prosta, włączony komputer znajduje sieć wifi, przy łączeniu router prosi o klucz, wpisuje się klucz i dowolny komputer jest w sieci i ma dostęp do internetu. U dostawcy internetu komputerem jest mój router, jeśli ja mam połączenie z routerem to mam dostęp do netu. I teraz, ten nowy komp ma Win-7, znajduje dostępną sieć wifi, przy próbie połączenia wyskakuje okienko do wpisania klucza, wpisuję klucz i komp łączy się z routerem ale nie ma dostępu do netu, wyskakuje okienko, że 'połączenie ma ograniczone możliwości' i koniec. Był wczoraj gość z firmy, która dostarcza mi internet i próbowaliśmy na wszystkie sposoby, z dynamicznym IP, z wymuszonym IP, jako serwer DNS - efekt zawsze ten sam, komp łączy się z routerem po wifi ale netu nie ma. Przy czym wszystkie inne komputery w domu + komputer gościa śmigały, że hej i nie miały problemów z netem. Czy więc w 7 jest jakieś specjalne konfigurowanie sieci ? z drugiej strony, co ma system operacyjny do połączenia wifi, wpisuje klucz, łączy się i powinno wszystko gadać. Jednak Win to Win i różne mogą być mądrości

była Frotka zmotka 3.2, będzie druga edycja 2.2

Podróże bez granic : Polska, Niemcy, Estonia, Litwa, Łotwa, Rosja, Rumunia, Mołdawia, Finlandia, Węgry, Włochy, Austria, Czechy, Słowacja, San Marino, Szwecja, Tajlandia, Malezja - tam byliśmy na kołach.