przez galaxy » 31 gru 2009 16:36:20
powiem Ci tak latam na co dzień Combo ale z motorkiem 1,4 16 V 90 KM benz/gaz sekw służbowym, w obecnej firmie latałem już doblo 1,9 TDi , fiorino 1,4 benz/gaz sekw z tych trzech najlepsze jest Combo autko to po prostu Corsa C, b. wygodne lata się jak osbówką , fiorino jak i doblo to wozy drabiniaste jak sie lata na pusto , dopiero po załadowaniu 2-3 beczek 200L w doblo sie polepsza a w fiorino po 1 beczce 200 l jest dobrze doblo pali jak smok 9-10l (z moją nogą = położenie gazu 1 lub 0) fiorino natomiast ledwo co jedzie z tym benzynowym silniczkiem, Combo super zasuwam nim do spodu i spala max 10l gazu , nic sie nie dzieje od lutego zrobiłem nim 87 tys/km i nic poza klockami i tarczami, jeżeli chodzi o ładowanie ciężarów to doblo króluje można walnąć tone i nawet nie siedzi na ziemi gdzie w combo nie było by widać kół tylnych, co mi jeszcze przychodzi do głowy w Combo mało uchwytów na napoje i gniazd 12V brak, tylko zapalniczka, w doblo troche lepiej ale za to w drzwiach brak schowków.
w poprzedniej firmie transportowej latałem partnerem 1,6 hdi i to autko bije na łeb wszystkie w/w jednostki silnik super bezawaryjny spalnie uwaga przy max zapier..... 5,4 ON położenie gazu 0-1 auto przewygodne, półka górna, uchwyty, gniazda 12V dodatkowe .... polecam
reasumując:
1. partner
2. combo
.................
9. doblo
10. fiorino