Witamy ! |
---|
|
jack 2.2 dti napisał(a):Dobrze jak byś określił przy jakim samochodzie to się stało ( Star 200, Trabant,.... ) jaki rok i jaki silnik. Pozdrawiam Jack
wikked napisał(a):w sumie na 1 i 3 post pasuje zacytować jack 2.2 dti. Odpowiem tak: w maluchu dostęp do alternatora jest świetny, w audi A6 TDI roboty od groma, w Oplu Fronterze 2,2i eco alernator jest na wierzchu
Balkandriver napisał(a):Wracając do tematu - "mądrości" miały wykazać (tak to odczytuję), że w zależności od modelu auta dostępność alternatora jest bardzo różna, a i budowa, układ elektryczny też.
Więc zdradzisz nam, co masz pod maską?
BALKANDRIVER
Stan65 napisał(a):Oczywiście żadna tajemnica i wiem że zrobilem błąd nie podając tego od razu ale poprostu podpiolem się pod zgloszony problem kolegi![]()
Mam 2,4 b 1995r A Long
co do tych mądrości to wyjaśnić chciałem że już w kilku miejscach na tym forum znalazłem teksty o starze 200 i trabancie toż to bredniemoże być A lub B i w rożnych odmianach silnika ale bez "jaj"
![]()
Mimo wszystko wielkie dzięki wszystkim za zainteresowanie i pomoc
szymon.ha napisał(a):Mam podobno objawy tak jak w pierwszym poście, jak włączę migaczt o wskazówka ładowania akumulatora na konsoli skacze co kreskę.
Więc jest to także regulator napięcia? Jak to wygląda i czy można się samemu zabrać za naprawę? Czy lepiej u elektryka?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości