stan oleju jest ok
Witamy ! |
---|
|
ADAM SP3WXO napisał(a):Sprawdź czy szczelny jest czyjnik ciśnienia oleju, miałem to samo i po wymianie czujnika problem nie występuje.
ADAM SP3WXO napisał(a):Mam frotę o początku lutego, a juz mam CZWARTY czujnik ciśnienia oleju
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Wczoraj wymieniłem ostatni
A która to kreska na wskaźniku?bartolini napisał(a):Ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku( już załączył się wentylator) jest na poziomie 1,2bar. To jeszcze w normie czy już raczej dolna granica?
bartolini napisał(a):Witam Was serdecznie. Znowu mam problem z moją Frotką. Mianowicie na wolnych obrotach po około godzinnej jezdzie zaczęła mi migać kontrolka oleju.Dosłowni lekkie musnięcie pedału gazu i kontrolka gaśnie. Zgasiłem auto na pięć min. i potem było ok. Po godzinie znowu zaczęła migać na wolnych obrotach. Olej mam wymieniony dwa miechy temu,silnik pracuje normalnie. Jak ręką dotknąłem czujnika ciśnienia oleju to miałem lekko uwalone palce od oleju. Jak myślicie to może być zepsuty czujnik?
-- Dodano 21 lut 2012 12:25:16 --
Wymieniłem ten czujnik ciśnienia oleju i na razie jest ok. Ciśnienie oleju na rozgrzanym silniku( już załączył się wentylator) jest na poziomie 1,2bar. To jeszcze w normie czy już raczej dolna granica? Mechanik mi mówił że jest dobre,ale jakoś mu nie ufam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości