Witamy ! |
---|
|
djKenndo napisał(a):dokładnie to IVECO DAILY 29L 35S 00-06r, za ok 30 zł sztuka
Długość - 220mm
Szerokość - 81mm
Średnica pręta - 12mm
Sovviet napisał(a):kup cale resory od zuka i po sprawie wyjdzie taniej niz kowal
JJKILLER napisał(a):Od Żuka pasują, ale nie wszystkie. Pióro nośne (z tulejami) musicie mieć od Froty bo Żukowskie mają otwór centrujący most w innym miejscu, przesunięty kilka centymetrów (chyba do przodu) i koła będą tarły o błotniki.
Pisałem już kiedyś o tym.
Łukasz12502 napisał(a):
mi chodzi o U bolty do przykręcenia resorów od czego dłuższe pasują???
sebano79 napisał(a):Odgrzeję stary temat, żeby nie zakładać nowego...
Myślę nad wymianą resorów, bo moje już proste. Poza tym, jeden od sporta a drugi od longa (jeżdżę tak już kilka lat). I tu moje pytanie do bardziej doświadczonych kolegów w tym temacie. Do wyboru na alledrogo są: ironmany, EFS i resory typu "leśnik" od Mazura. A może wystarczy wymienić tylko główne pióro? Nie zależy mi na super wytrzymałości tylko ogólnie na jakości. I jeszcze tuleje: gumowe czy poliuretany? Jazda normalna po drogach gruntowych bez hardcor'u.
sebano79 napisał(a):Raczej zdecyduję się na EFS, z racji ich proszkowego malowania. I większy wybór "modeli" (wielkość liftu, wytrzymałość, ilość piór). Od ręki dostępne trzy wersje:
http://mp4x4.pl/744-opel-frontera-a-resory-1992-1995
Po kilku artykułach w sieci zostanę też przy tulejach metalowo-gumowych. Wytrzymałość mniejsza, ale wychodzi na to , że tylko teoretycznie. Czytałem, że z winy mniejszej szczelności i wrażliwości na brud już po 40tyś km kwalifikują się do wymiany. I negatywnie wpływają na komfort jazdy. Jak pisałem, auto ma służyć do codziennej jazdy do pracy i hobbyJeżeli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi , chętnie wysłucham. Wymiana pewnie dopiero latem.
Aha, a co z amorami? Do liftu 2" muszę wymieniać czy mogą zostać stare?
Powrót do Zawieszenie i układ kierowniczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości