Witamy !

Propozycja dla forumowiczów :)

Rozmowy na wszystkie tematy

Propozycja dla forumowiczów :)

Postprzez PrOmiL_FTp » 05 wrz 2014 20:15:47

:hi: wszystkich forumowiczów.Chciałbym wam zaproponować pokój na komunikatorze głosowym TeamSpeak3 .Posiadam swój serwer i mógłbym stworzyć pokój tylko i wyłącznie dla Forumowiczów.Zawsze moglibyście/moglibyśmy wspólnie debatować nad jakimś problemem lub opowiadając sobie bajki "a Marcina tata powiedział :razz: " .Jeśli ktoś jest analfabetą komputerowym to oczywiście pomogę wszystko zainstalować oraz poustawiać.Oczywiście nie chcę zrobić żadnej konkurencji forum "OpFrFa" tylko pytam z grzeczności.Jak się na to Admini zaopatrują oraz forumowicze? :) Pozdrawiam
PrOmiL_FTp
Nowicjusz
Nowicjusz

Obrazki: 3
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera A 2.4i Long 1991-1995

Re: Propozycja dla forumowiczów :)

Postprzez Semir » 05 wrz 2014 20:19:50

Jak mi się kojarzy był już taki pomysł lub podobny.

Ja osobiście wolę pisać bo np oglądam TV, siedzę z młodym i sobie piszę przy okazji.
EKIPA ŚLĄSKA
Obrazek
Semir
Alchemik

Obrazki: 0
Pochwały: 17
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Odoll » 05 wrz 2014 20:34:13

A ja uaważam że jeśli konfiguracja takowego ustrojstwa będzie niezbyt skomplikowana to dlaczego nie ? jeśli ktoś woli pisać to będzie pisał a jak ktoś bedzie chciał pogadać to włala . Wiadomo że można zadzwonić , dziś rozmowy już nie są jakoś drakonsko drogie , ale jeśli można zrobić to za darmo to czemu nie . Zwłaszcza że te rozmowy można robić konferencyjnie a rozmowa telefoniczna to tylko we dwie osoby albo koszta rosną , więc jesem na tak :>: tylko musi to być jakoś ŁOPATOLOGICZNIE wyjaśnione , jak to zrobić żeby działało , bo jak ma się WKURFIAĆ za każdym razem czy to pujdzie czy nie to sorki dzienkuje .
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 10
Województwo: Pomorskie

Postprzez PrOmiL_FTp » 05 wrz 2014 20:51:24

Ok wiec jeśli znajdzie się jeszcze więcej osób to możemy wystartować dla próby:) a instalacja oraz konfiguracja jest banalnie prosta.Jeśli będą jakieś problemy to chyba każdy ma Skype wiec poprzez niego wyjaśnię co i jak.Ale poczekamy na resztę załogi,oraz ich opinię.
PrOmiL_FTp
Nowicjusz
Nowicjusz

Postprzez Semir » 05 wrz 2014 20:52:40

Co by nie było ja nie neguje, może i sam spróbuje. Jednak jestem zwolennikiem czata.
EKIPA ŚLĄSKA
Obrazek
Semir
Alchemik

Obrazki: 0
Pochwały: 17

Postprzez Odoll » 05 wrz 2014 21:12:51

no ja też podchodzę do nowości z ostrożnością ale nie z odrazą . wolałbym jakiś "program" zintegrowany" z forum , ale jeśli będzie to PROSTE (bo ja ze wsi jestem) w konfiguracji to jestem ZA !! zawsze to lepiej posłuchać jak poczytać :D
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 10
Województwo: Pomorskie

Postprzez PrOmiL_FTp » 05 wrz 2014 21:20:56

Tak tylko chodzi mi też o to że: jeśli ktoś ma jakiś problem ze swoją Frotą i okaże się że po rozmowie ktoś rozwiąże swój problem to niech to nie umrze śmiercią naturalną tylko oczywiście opisze swój problem i jak go rozwiązał na forum :)
PrOmiL_FTp
Nowicjusz
Nowicjusz

Postprzez bloodsuckin » 06 wrz 2014 11:23:41

Ja też jestem za ;)
Pozamykali mi serwery i jak chce z kimś pogadać to na Public musimy wbijać, a tak byłby stały serv :)
bloodsuckin
Fanatyk Ekstremalny
Fanatyk Ekstremalny

Obrazki: 6
Pochwały: 3
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: zbłądziłem - mam inny pojazd

Postprzez Argail75 » 06 wrz 2014 13:00:39

Jestem za :!: :>:
Opel Frontera B 3.2 V6 Long PB/LPG 3'' BFG MT 30,5 ''manual 2000r
Argail75
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 24
Pochwały: 7
Województwo: Łódzkie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez PrOmiL_FTp » 22 wrz 2014 16:42:26

Przepraszam wszystkich zainteresowanych ale mam małe problemy ze zdrowiem i nie było zbytnio czasu na siedzenie .:)
A więc tak zacznijmy od tego ze trzeba pobrać aplikację ze strony :
http://dl.4players.de/ts/releases/3.0.1 ... 3.0.16.exe Po czym instalujemy go klikając "Next"-->"I Agree"-->"Next"-->"Next"-->,"Next"--> Odznaczamy "instal Overwolf "Next"-->"Instal",po skończonej instalacji klikamy "Finish" i otwiera nam się program.Teraz powinno wam wyskoczyć okno "Welcome to Teamspeak" klikamy "Next"--> w oknie "Please choose a nickname" wpisujemy swój nick który będzie widzialny dla innych użytkowników,proponuję tutaj wpisać nicki z forum,po czym klikamy "Next"-->i mamy kolejne ustawienia ja proponuje zaznaczyć wszystkim opcję "Voice Activation Detection"w tedy nasz mikrofon będzie cały czas aktywny, po czym klikamy "Next"-->teraz mamy czułość wykrywania naszego głosu czyli w jakim momencie nasz mikrofon będzie przekazywał nasz głos na komunikator.Możecie sobie kliknąć "Begin test" i ustawić go tak żeby mikrofon zbierał tylko to co mówimy bez głosów naszego otoczenia (-50 do +50 gdzie liczba ujemna jest bardziej czuła czyli nasz mikrofon przy ustawieniu -50 będzie zbierał każdy głos,szum,oraz to co dzieje się w naszym otoczeniu,)i klikamy "Next"-->,"Next"-->,"Next"-->,odznaczamy wszystkie opcje i klikamy "Finish".Teraz żeby się dostać na mój serwer klikamy w górnym lewym rogu "Connetions"-->Connect i w Okienku "Server Address" wpisujemy darktech.pl:9990,i klikamy "Connect" powinniście widzieć już mój serwer.Pod pokojem korytarz zrobiłem dla was pokój "Opel Frontera FunKlub" ja siedzę teraz praktycznie cały czas na Ts więc zapraszam.W razie jakiś problemów uruchamiam Skype i możecie mnie znaleść pod nickiem "promilftp" Służę pomocą Pozdrawiam
PrOmiL_FTp
Nowicjusz
Nowicjusz

Powrót do HydePark