Witamy ! |
---|
|
RudeBoy napisał(a):Vista generalnie BSODów nie strzela w porównaniu do XP, która najmniejszy problem ze sterownikami potrafi zakończyć na niebiesko.
RudeBoy napisał(a):Może miałeś kompa zepsutegonawet na pewno...
Vista generalnie BSODów nie strzela w porównaniu do XP, która najmniejszy problem ze sterownikami potrafi zakończyć na niebiesko.
JJKILLER napisał(a):RudeBoy napisał(a):Może miałeś kompa zepsutegonawet na pewno...
Vista generalnie BSODów nie strzela w porównaniu do XP, która najmniejszy problem ze sterownikami potrafi zakończyć na niebiesko.
Z całym szacunkiem ale chyba miałeś jakieś bardzo wąskie doświadczenie z XP, albo tylko na stacjach do oglądania dup w necie...
Ja na XP robiłem bardzo długo (nie tylko dupy w necie) i BSOD'a miałem ze dwa - trzy razy przez kilka lat, a z kim bym nie gadał to w Viscie są po kilka (naście) razy dziennie.
Administruję kilkadziesiąt stacji i ten schemat się regularnie powtarza, nie piszę tu o swoich subiektywnych odczuciach ale o zdaniach użytkowników, co mogło by świadczyć według tego co napisałeś że wszystkie są zepsute. Po przejściu na Win7 problemy ustępują.
Dodam jeszcze że na moim lapku Win7 stoi od 2 lat i Lady udało się tylko raz wywołać BSOD'a (ale nawet nie wiem w jaki sposób, ani jak wyglądał bo mnie przy tym nie było)
-- Dodano Śr, 23 sty 2013, 16:10 --
Nawet tutaj zobacz jakie są zdania nt. BSOD w Viście. Może akurat Twój komp jest wyjątkiem, albo nie wykorzystujesz go w takim stopniu aby osiągał pełną wydajność, przy której Vista niestety kapituluje...
szymon.ha napisał(a):Pamiec byla dobra ale vista nie obslugiwala 4gb ramu, po wielu aktualizacjach dopiero ruszala ale i tak trzeba to bylo to robic na 1 czy 2 gb bo z wieksza iloscia tylko bluesreeny lecialy.
Ekhm, zakładam, że z NT4.x miałeś do czynieniaRudeBoy napisał(a):Żaden system 32bitowy nie jest w stanie zaadresować więcej jak 4GB pamięci. W te 4GB wlicza się RAM i pamięć grafiki i pamięć innych zainstalowanych urządzeń.
Moje TV przestały pokazywać obraz jakoś tak w listopadzie, więc raczej się nie kwalifikująlysy napisał(a):Jeszcze 2 (dwa) dni promocji, moze Was zainteresowac tez ma ekran i pokazuja obraz
http://www.polskieradio.pl/24/53/Artykul/767405,Abonament-RTV-w-promocji-Tylko-do-25-stycznia
jrzeuski napisał(a):Ekhm, zakładam, że z NT4.x miałeś do czynieniaRudeBoy napisał(a):Żaden system 32bitowy nie jest w stanie zaadresować więcej jak 4GB pamięci. W te 4GB wlicza się RAM i pamięć grafiki i pamięć innych zainstalowanych urządzeń.Że już nie wspomnę, iż przestrzeń adresowa rodziny x86 jest delikatnie mówiąc... dziwna
No jakby nie patrzeć, to te obecne windowsy są rozwinięciem linii NT. Jądro DOSowe zakończyło żywot wraz z WinME. I dobrzeRudeBoy napisał(a):Rozmawiamy współczesnych systemach domowych.
NT4 to na szczęście tylko na studiach musiałem pokonywać a nie w pracy zawodowej.
RudeBoy napisał(a):NT4 to na szczęście tylko na studiach musiałem pokonywać a nie w pracy zawodowej.
I jeśli dobrze pamiętam jedynej, którą dało się odpalić nie tylko na x86nightman napisał(a):RudeBoy napisał(a):NT4 to na szczęście tylko na studiach musiałem pokonywać a nie w pracy zawodowej.
Szkoda. Widzisz, pominąłeś przyjemność pracy na największej perle microshitu...
nightman napisał(a):RudeBoy napisał(a):NT4 to na szczęście tylko na studiach musiałem pokonywać a nie w pracy zawodowej.
Szkoda. Widzisz, pominąłeś przyjemność pracy na największej perle microshitu...
Proszę Cię nie pisz tak dobrych dowcipów bo turlam się po dywanie ze śmiechu .... Vista była wręcz polem testowym dla BSOD .... shit to srodowisko jak cholera. I nie pisz że miałem kompa popsutego.RudeBoy napisał(a):Może miałeś kompa zepsutegonawet na pewno...
RudeBoy napisał(a):...wszystko co piszesz to bzdurzyska.
JJKILLER napisał(a):RudeBoy napisał(a):...wszystko co piszesz to bzdurzyska.
Masz 100% racji, a razem ze mną 75% użytkowników też pisze bzdurzyska, pisząc że XP jest stabilniejszy od Visty.
Mea culpa. Żyj w tej świadomości![]()
Pozdrawiam
RudeBoy napisał(a):...Ja mam styczność z tym od lat na co dzień bo to moja praca. Wasze doświadczenie w tym temacie to doświadczenie z jednym dwoma komputerami w domu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość