Tak wszystko się zgadza. Od siebie dorzucę (i nie mam na myśli "konik-u" pouczanie Cię i nic z tym związane), że to nie wszystkie oznaczenia i należałoby dokładnie prześledzić czy i jak zmieniły się przepisy w oznaczeniach opon. Dla przykładu kupując/użytkując opony z kraju poza unią można spodziewać się innych oznaczeń, mimo iż spełniają te same parametry i rodzaj/warunki dla stosowania. Inny przykład z życia wzięty. Kupiłem opony, dwie wzmacniane (do mojej miłości MB W123), zimowe z oznaczeniem M+S z gwiazdką bez ujęcia jej w "znaczek góry". Opony fabrycznie nowe. ich oznaczenie to 185/R14 C M+S * chyba barum, nie pamiętam.
Dopuszczone do użytkowania u nas w polskim kraju
C oznacza oponę wzmocnioną
nie ma oznaczenia profilu (jest ale nie jest opisany profil to chyba 80. lub więcej którego się kiedyś nie nanosiło)
Jeśli ma ktoś z Was informacje na temat oznaczeń opon, nie tylko opon, teraz ITD tzw. "krokodyle" mogą nas kontrolować, czepiać się wszystkiego od paliwa w baku, do oznaczeń na trójkącie ostrzegawczym-czy jest dopuszczony w kraju czy nie (o tym napiszę za kilka minut w innym dziale). Proszę o dzielenie się swoją wiedzą.