przemia napisał(a):Arni napisał(a): Resory trzeba dobrać krótsze o jakieś 10cm tak by wieszak przy nieobciążonym aucie patrzał pionowo w dół...
Resory krótsze o 10 cm to most cofnięty o 5cm. Chyba że zaryzykujesz mocowanie nie na środku.
Niekoniecznie - zalezy z jakiego auta dobierzesz resor. Ponadto - sam most też ma możliwośc przesunięcia na resorze troche do przodu lub do tyłu w zależnosci gdzie zrobi sie otwór na sierżanta.
Co do kół - są duuzo za małe

Minimum 35" tu musi być żeby nabrało to solidnego wyglądu. Ale to pociąga za sobą wymiane silnika a budżet an ten rok tego nie przewiduje...jeszcze heheh
Z przodu przyjdzie jeszcze seryjny kangur wiec wieszaki mieszczą sie w obrysie pojazdu choc tak jak mówiłem - nie powinny być ułożone w taki sposób. Kiedyś to pewnie zmienie, na razie tak zostaje. A przegląd...musi przejsc, nie ma wyjscia
Można było posadzić most na spręzynach (nawet można było wsadzić zwolnice i blokady)....ale z uwagi na to, że sprężyna to wyższe koszty i jest znacznie trudniejsza do wykonania. Pod kątem sprężyn nie przyglądałem sie dokładnie, ale wstępnie musiałby być na bardzo krótkich spręzynach....albo musimy sie liczyć z liftem jeszcze wyższym niż ja mam.
Ponadto - założeniem przy budownie nie było stworzenie terenowego monstrum do robienia wykrzyży tylko wzmocnienie całego układu napędowego. To nadal zwykłe auto o seryjnych parametrach, tyle że z innym układem napędowym i wiekszymi możliwosciami dalszego rozwoju.
Przód jest idealnie równo z tyłem - na zdjęciach auto stoi na nierównym terenie i bez powietrza w jednym tylnym kole.