Witamy !

Witam forumowiczów - [silezja]

Jesteś nowy na forum? Przywitaj się w tym wątku, opisz swoje auto, napisz jak trafiłeś na forum ...

Moderator: TATAR

Witam forumowiczów - [silezja]

Postprzez Mikhaell » 18 gru 2009 04:59:49

Cześć. Mam na imię Michał, pobędę z Wami jakiś czas, a być może zostanę na długo. Aktualnie jestem przed zakupem większego autka - Frontera jest jednym z moich faworytów. Przeglądam wnikliwie informacje o modelach i powoli rozglądam się po ogłoszeniach.
Należę do typów którzy potrafią spędzić nawet pół roku na wnikliwym poszukiwaniu ukochanego samochodu - daje sobie więc czas max do maja. Oczywiście chciałbym by to było już za miesiąc, ale jestem realistą i znam swoją kapryśną naturę.

Auto, co pewnie zaszokuje wielu, kupuję dla pieska :) Tak się stało, że szczeniak (http://www.great-dane.pl/), którego wszedłem w posiadanie nie mieści mi się już do mojego usportowionego puga 206 - upycham go już ostatkiem sił przy złożonej tylniej kanapie. Od miesiąca mogę zapomnieć o wożeniu psa w pozycji siedzącej nie mówiąc o stojącej - uszami robi mi dziurę w dachu. Czas zminić auto i zarazem przyzwyczajnenia jezdne. Zatem auto będzie używane na co dzień w mieście (do dojazdu do sklepu i powrotem :D ) oraz na spacerowe wypady z psem za miasto w lekki teren, mały las i polne bezdroża.

Myślę o silniku benzynowym, w razie czego, skłaniam się w stronę 2.2. Wersja długa 4/5 drzwiowy, rocznikowo 2000 i w wzwyż. Mam dziwne zamiłowanie do pełnej skóry na siedzeniach oraz karoserii w kolorze czarnym, będę szukał takich modeli. Rozważam również zakup samochodu za granicą. Finansowo, hmmm…. mam do dyspozycji coś ponad 20 tys. Mam cichą nadzieję, że to wystarczy na sprawny samochód.

Liczę, że pomożecie mi w dokonaniu słusznego wyboru :) a później wesprzecie dobrymi kontaktami serwisowymi, warsztatami, „magikami i szpecami” od robót specjalistycznych. Bez tego ani rusz – dobry i zaufany mechanik to skarb. Sam też lubię pogrzebać przy aucie ale specjalistą nie jestem. Jako inżynier nie boję się odkręcania śrubek nawet tych większych ale nie mam ani sprzętu ani zaplecza.

Mieszkam na Śląsku w Chorzowie. Fajnie by było spotkać kogoś tu na miejscu by pogadać i popodziwiać Wasze cacka. :beer:

To tyle o mnie i moich planach - Was zapewne będę poznawał z biegiem czasu.

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 20 gru 2009 01:06:08 przez Mikhaell, łącznie edytowano 2 razy
Mikhaell

Re: Witam forumowiczów - [silezja]

Postprzez madziam » 18 gru 2009 06:10:03

:hi: . Powodzenia w szukaniu wymarzonego samochodu :D
madziam

Postprzez Wookash » 18 gru 2009 09:16:19

Witam.

Fajny pies :D Powodzenia przy szukaniu samochodu. Napewno cos znajdziesz tym bardziej ze planujesz poswiecic temu czas. Za te pieniadze mozna juz wybrac cos zadbanego i w dobrym stanie.

Pozdr.
Wookash

Postprzez ballula » 18 gru 2009 09:51:30

Witamy serdecznie Ciebie i pieska jest boski :D
:hi:
ballula

Postprzez ADAM SP3WXO » 18 gru 2009 16:16:41

Powodzenie w poszukiwaniach :D
ADAM SP3WXO

Postprzez paula 1025 » 18 gru 2009 19:21:53

:hi: I powodzenia w poszukiwaniu frontki i w końcu udanego zakupu :)
paula 1025

Postprzez Exodus857 » 18 gru 2009 19:24:58

Exodus857

Postprzez Shreck22 » 18 gru 2009 19:48:46

Powodzenia w szukaniu Frotki, a swoja drogą to psa masz świetnego. Już można sobie wyobrazić jak jeździsz z nim na jakieś zlociki :D
Shreck22
Maniak
Maniak

Obrazki: 0
Pochwały: 1
Województwo: Śląskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Maciej1981 » 20 gru 2009 20:12:59

kom 502338253 - pomoc dla klubowiczów (okolice koszalina)
lift 2" (ironman amory+springi)
mt 31"
Maciej1981
Starszy Przesiadywacz
Starszy Przesiadywacz

Województwo: Zachodniopomorskie
Samochód: Frontera A 2.8TDI Sport 1995-1996

Postprzez Tomkoski » 20 gru 2009 20:16:17

Tomkoski