Obecnie posiadam już trzecią Frotke. Tym razem B sport 2.216v 99r dwie poprzednie to 93 2.3 td long i 2.2 16v z 96 long
zdecydowałem się na sporta z tego względu że posiadam plaskacza do poruszania się na co dzień.
na moje potrzeby i umiejętności jest zupełnie optymalnym rozwiązaniem... przygode z 4x4 zaczołem od Vitary, był też trooper.
obecna Frota jest nie motana (jeszcze) na oponkach At 245/70/16 hankook dynapro. nie mam informacji co to za laczki.
Frotka została zakupiona z przebiegiem 72tyś mil ... od farmera który trzymał ją w szopie pod plandeką.gość przerzucił się na automat ze względu na chorą nogę. ostatni przegląd miała około 5 lat temu. nie byłą jeżdżona...troszkę mchu i pleśni na różnych elementach w środku. silnik suchy po założeniu baterii odpalił na dotyk. rama nie pordzewiała o dziwo. no więc autko lata naprawde przyjemnie. auto kupione za magiczną sume 450e

plany na najbiższy czas to :
ful serwis łącznie z olejem w mostach itd
rozrząd
sprzęgło (łapie u samej góry)
konserwacja ramy i reszty elementów tego wymagających
lift 2
zmana oponek na MT lub AT BFG jeszcze nie wiem które.
snoorkle i reszte odkładam na pozniej,
planujemy żoną i córką wrócić do polski na stałe na przyszłe wakacje i zacząć na serio przygodę z turystyką off...jesteśmy z okolic Jeleniej Góry. Puki co czekamy na decyzje w sprawie anglików lub będzie przekładka. Auta poniżej 2001r są tu w cenie nowych opon BFG

no więc witam wszystkich i proszę o cierpliwość