Witam,
mam na imię Wojtek, ksywa Juby, pochodzę z Warszawy/Bemowa od jakiegoś czasu mieszkam w Grójcu.
Obecnie po drogach poruszam się Octavią 01 1,9TDI i nawet czasem działam na forum OctaviaClubPolska, ale tam raczej obniżają swoje pojazdy, a ja bym podniósł ile się da.
W młodzieńczych latach w harcerstwie bawiliśmy się Uaz-ami i tak mi jakoś zostało, ale praca, żona nie pozwoliły mi dotychczas zakupić jakiś wyższy pojazd.
Moja żona - ujeżdża Corsę B - jakiś czas temu rozpoczęła pracę w przedszkolu na totalnym zadupiu i plan był taki, aby jej kupiuć jakiś malutki terenowy pojad.
W trakcie poszukiwań tego pojazdu po komisach, znalazłem Frotkę B i ... chyba się w niej zakochałem. Nagle totalna zmiana decyzji, to ja będę jeździł terenowym, a żonie skodę zostawię - nawet ją troszkę podwyższyłem, a Corsę opchniemy.
Decyzja padła na Frotę B 1999-2002 TDI. Pewnie to będzie 80% asfalt a reszta w spokojnym terenie, tak więc z motaniem za dużo chyba nie powalczę, chociaż...
Obecnie jestem na etapie zbierania kaski na ten wymarzony pojazd, przeglądam oferty, obserwuję aukcje.
Prawdą jest, że nic nie wiedziałem na temat tej marki i modelu, ale dzięki temu forum wciąż pogłębiam wiedzę.
Planuję zajrzeć również w sobotę lub niedzielę na zbliżający się rajd koło Kielc, mam nadzieję, że nie pogonicie obsrewatora.
Bawię się również parę lat w CB radio, tak więc jeśli jakieś pytania montażowe to się polecam.
Pozdrawiam
YubY