Witamy !

Poznań: Uwaga na Foltyn Autoserwis!

Warsztaty, sklepy, hurtownie polecane przez użytkowników

Poznań: Uwaga na Foltyn Autoserwis!

Postprzez Zerrafin » 12 wrz 2012 11:25:01

Witam wszystkich,

pod koniec sierpnia padła mi pompa paliwowa na moje nieszczęście obok rzeczonego serwisu braci Foltyn. Facetowi odpowiedzialnemu za naprawę nie chciało się nawet poszukać nowego zamiennika, stwierdzając że "to niespotykany, rzadki samochód", mimo, że nowe i używane pompy dostępne są a allegro. Od początku była chęć naciągnięcia mnie- zaśpiewał za regenerowany oryginał (jeśli to był oryginał naprawdę) 500 zł, więc kupiłem włoski zamiennik nowy ze sklepu internetowego. Niestety był to błąd, bo jak się okazało dla mojego rocznika stosowano dwa typy pomp- jedna 39 mm druga 43 mm. Pompa w jego opinii nie pasowała, ale potrzeba było na to 2 dni od czasu wręczenia im zamiennika (dodam, że naprawa trwała łącznie 5dni!). Gdy ten fakt wyszedł na jaw (ostatniego dnia), gość nie był pomocny- ani nie chciał poszukać pompy o odpowiedniej średnicy ani odholować za opłatą samochodu do innego mechanika (mimo, że dwa holowniki stały na placu). Znów zaproponował mi opcję "swego znajomego", u którego ma oryginalny regenerowany egzemplarz za 500 zł. Żadne próby negocjacji ceny nie pomogły. Dodatkowo, gdy zgodziłem się na ten wariant, facet zadzwonił później i powiedział, że muszę im zdać moją starą, zepsutą pompę, bo inaczej "znajomy" nie wyda regenerowanej. Po zgodzie miałem dostać kilka procent obniżki na regenerowaną. W ten sposób pozbawili mnie starej pompy, pod którą na wzór można by dobrać jakiś nowy zamiennik. Przy określaniu ceny ostatecznej naprawy padła kwota ponad 930 zł. Był to jednak żart, bo na końcu naprawa wyniosła ponad 1050zł! Później jeszcze okazało się, że po umyciu samochodu złamali mi antenę- oczywiście typowa spychologia z ich strony nie dała szans na jakiekolwiek zadość uczynienie. Odradzam wszystkim ten pseudoserwis za: krętactwo, naciąganie i oszustwo (numer z przywłaszczeniem starej pompy). Niestety nie jest to pierwszy przypadek gdy u mechaników z Poznania daje o sobie znać zwykła chciwość. Życzę każdemu fachowego i uczciwego mechanika, który nie wydoi jak krowę gdy Frotka odmówi posłuszeństwa. Pozdrawiam serdecznie.
Przeznaczenie gra z nami w pierwszej lidze przypadków...
Zerrafin
Zaglądacz
Zaglądacz

Obrazki: 3
Województwo: Wielkopolskie
Samochód: Frontera B 2.2i Long 1998-2004

Re: Poznań: Uwaga na Foltyn Autoserwis!

Postprzez brum » 12 wrz 2012 11:38:51

max 350zł powinno być. 200zl pompa bosch(najdroższa jaka jest) i 150 robocizna chodź powinna być 100zł.
A można kupić pompę nawet za 65zł, mam i jeździ bez problemu.
3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Odoll » 12 wrz 2012 11:44:15

Zerrafin napisał(a):na końcu naprawa wyniosła ponad 1050zł!

Ja pierdolę :shock: scenka opada Obrazek normalnie iść i powybijać Obrazek
Kupiłem bordo frote,
kupiłem bordo frote,
bende se nią jeździł,
lasem polem błotem.
Odoll
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 2
Pochwały: 10
Województwo: Pomorskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez markus » 12 wrz 2012 13:00:02

Mi to się w głowie nie mieści :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:
Nie zapłaciłbym tego w życiu!!!
markus

Powrót do Auto warsztaty, sklepy, hurtownie..