Na wstępie przeproszę tych którym dokucza fakt mojego niewyłapania informacji dotyczących mojego problemu z innych wątków. Usprawiedliwiając się napiszę i poinformuję, że zapoznałem się z większością tematów tego typu zresztą wielokrotnie wałkowanego i śmiem stwierdzić z przykrością iż nie znalazłem odpowiedzi na moje nurtujące pytanie. Owszem jest multum informacji dotyczących tego zagadnienia ale niestety poza przechwałkami typu "ja po małym lifcie mam taki i taki rozmiar i mi obciera przy skręcaniu" itp... nic takie komentarze mi nie wyjaśniają niestety, nikt nigdzie nie napisał jakie oponki mogą być założone do auta bez jakichkolwiek przeróbek albo ja po prostu na ten temat nie trafiłem.
PRZEPRASZAM! piszę to po to byście mnie nie odsyłali do innych tematów. Oczekuję jasnej i klarownej odpowiedzi która na 100% zajmie mniej miejsca niż odesłanie do innego wątku.
do rzeczy.
Kupiłem Fronterkę taką jak w temacie (ok 3 tygodnie temu). Z tego co się dowiedziałem w oryginale tj. z fabryki wychodziło to auto na kapciach 245x70R16. Moje auto założone ma 215x75R15 - tak wiem, że dużo za małe

Ślicznie dziękuję za sugestie i podpowiedzi