Witamy !

Koła od prasy belujacej

Wszystko co dotyczy bucików dla naszych frotek

Koła od prasy belujacej

Postprzez fafalek7 » 17 lip 2010 19:32:01

ja mam pytanie dosyc dziwne pewna osoba widziałem ze założyła do frontery koła (opona felga) od prasy belujacej na tył były bardzo szerokie wystawały poza karoserie , zapewne tanie były i to bardzo mi sie podobało tylko w tym problem od jakiej belary pasuja koła które by miały identyczny rozstaw śrób jak frontera prosze o pomoc
fafalek7

Re: koła od prasy belujacej

Postprzez jrzeuski » 17 lip 2010 20:56:50

A zapasowy most masz? Bo na takich laczach długo nie pojeździsz.
No mud, no fun
Frota A Long 2.5V6, simex 33", zawias +3", buda +2", drążki kierownicze HD + amortyzator skrętu, mosty 4.56 (przedni od B, tył z LSD), self-made snorkel i zderzaki stalowe, winch
Vectra B kombi 2.5V6 170KM
Vectra B kombi 2.0 16V - będzie WrakRace edition :twisted:

naprawy i motanie Frotek :arrow: SMS/PW/email/czat.
jrzeuski
Admin
Admin

Obrazki: 71
Pochwały: 78
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera A 2.5TDS Long 1996-1998

Postprzez kasalka » 18 lip 2010 00:42:01

jrzeuski napisał(a):A zapasowy most masz? Bo na takich laczach długo nie pojeździsz.

A ja się z Panem nie zgodzę, oczywiście pod warunkiem że Frotkę będzie sobie ciągnął.
Dobra żartuję, Tego typu opony są bardzo mocne pod warunkiem że przenoszą obciążenia, jakby to opisać, statyczne. Bardzo dobrze przenoszą obciążenia pionowe od ładunku a jak dasz im inne czyli od napędu lub skrętu to... powodzenia
fafalek7 napisał(a):j od jakiej belary pasuja koła które by miały identyczny rozstaw śrób jak frontera prosze o pomoc

Ścisle mówiąc prasy nie belary. Te opony ulegają zniszczeniu/uszkodzeniu głównie po najechaniu np. na gwoździa lub w czasie pracy jak rolnik najedzie na miedzę (granica pól) i rozrywa się z boku. Felgi to inna sprawa bo do jednego modelu auta można dopasować od kilku innych różnych marek.
Jak chcesz ciągnąć swoim autem prasę to to zakładaj opony od ciągnika (rozmiar dobierzesz). Poczytaj trochę o pojazdach samochodowych i wolnobieżnych o homologacji i warunkach technicznych jakie mają spełniać.
Dział "opony" odwiedziłeś?
Swoją drogą opona 12 płucień zbrojenia za max 3 stówy .....
mam na przyczepie do traktora są super.
pier...e konwenanse
Pozdrawiam Łukasz
kasalka
Nałogowiec Ekstremalny
Nałogowiec Ekstremalny

Obrazki: 18
Pochwały: 2
Województwo: Świętokrzyskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez szymon.ha » 18 lip 2010 21:40:13

Też myślałem że może dobrać coś od ciągników bo taniej, jedyna co znalazłem podobne to opony na felgę 15.3 cala, od innych maszyn z bieżnikiem, aby miały, dodatkowo taka opona nieźle waży i indeks prędkości ma do 30km/h, bo w wększości ciągników to są duże koło, felgi przynajmniej ponad 20 cali i kosztują nowa ok 300 - 400 za sztukę.
szymon.ha
Diler

Obrazki: 2
Pochwały: 16
Województwo: Pomorskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez krynek » 19 lip 2010 15:25:07

Jcieżniepierdolę pl, czego to ludzie nie wymyślą , opona o indeksie prędkości równym 30km/h do samochodu :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:, bieznik implementu o wysokośći góra 10mm w terenie praktycznie nierobiący po co to komu - modlę się tylko byśmy się na drodze nigdy nie spotkali bo mam jeszcze parę rzeczy w tym życiu do zrobienia.
Czasami zakładają mitasy 10-15 lub 11-15 pierwsza to koło 31/10.5-15 druga cos koło 33" ale tzw jodły i tylko do zmot terowych przemieszczających się po drogach publicznych na lawetach, ale taka opona nie jest tańsza od nalewki AT 31/10.5-15 którą można kupić za bodajże 250zł z homologacją do poruszania się w pojazdach po drogach publicznych - więc po co ta rzeźba w gównie :<: :<: :<: :
pozdr
krynek

Powrót do Koła felgi opony