Witamy ! |
---|
|
bednar1982 napisał(a):Dzieki miales racje nie wejda:) trzeba bylo ciąc troche progu i nadkola plastikowego i chlapacze poszly do garazuale siedzi 32 bfg . Odczucia to szum jak sie jedzie i wyzsza jest.
artur072sg napisał(a):Cześć, z racji że mój poziom wiedzy dalej klasyfikuje się na wielkiego zielonego laika zadam pytanie
W mojej świeżo kupionej frotce mam opony "Barum Bravuris 4x4 245/70R16 M+S (cokolwiek to znaczy)" założone na alufele. Z racji że zbliża się zima to zaczynam myśleć o oponach bardziej przystosowanych do tej pory roku. Kumpel doradził mi żebym szukał opon typu AT z agresywniejszym bieżnikiem, przeprowadził regenerację felg i mogę poruszać się lato/zima + teren/droga. Czy taki tok myślenia jest ok ?
Dodam że poruszam się zazwyczaj na drodze ponad 300km (śląs<->wielkopolska) raz w miesiącu , troszkę po mieście. Teren to głównie las zazwyczaj piasek+ ew. troszkę wody.
artur072sg napisał(a):Z racji że zbliża się zima to zaczynam myśleć o oponach bardziej przystosowanych do tej pory roku.
drech napisał(a):artur072sg napisał(a):Z racji że zbliża się zima to zaczynam myśleć o oponach bardziej przystosowanych do tej pory roku.
Do zimy najbardziej przystosowane są zimówki. AT to rozwiązanie pośrednie.
artur072sg napisał(a):Hmm to teraz już sam nie wiemPowiedzmy że biorę AT - jaką firmę, ew. model mam szukać ?? Co ktoś doświadczony jest w stanie polecić ?
Przeglądając wujka google rzuciło mi się w oczy:
-Yokohama Geolandar ATS
-Malatesta Koala
ew - Toyo open country AT
Czegoś takiego mam szukać ??
P.S
Sorrki za mój brak wiedzy i ogrom pytań
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość