Witamy !

V Zlot Opla Frontery, 11-13.06.2010, Żelazo - organizacja

11 - 13 czerwca 2010

Re: V Zlot Opla Frontery, 11-13.06.2010, Żelazo - organizacja

Postprzez jack 2.2 dti » 08 lut 2010 13:10:40

Robert a ten tor co na pikniku jeździliśmy będzie też dostępny ?
Opel Frontera B sport 2.2 DTI
Obrazek

"Nie walczę na rozum z kimś kto jest nie uzbrojony"
jack 2.2 dti
Młodszy Guru
Młodszy Guru

Pochwały: 2
Samochód: Frontera B 2.2DTI Sport 1998-2004

Postprzez robert_smoldzino » 09 lut 2010 20:49:45

Witaj Jacku,
Tak bedzie chociaz od Twojej wizyty poltora roku temu, sporo sie tam zmienilo (na plus mysle).
Ponadto mamy jeszcze tor extremalny oraz mikro popierdolke ;-) na wlasnym terenie.
Do zobaczenia mam nadzieje.
Nasze imprezy: www.smoldzino.org
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez robert_smoldzino » 01 mar 2010 07:03:22

@brum - grafika zrobiona, wrzuce jak dostane finalna wersje, poza tym zaklepalem 60 miejsc noclegowych dajac za nie zaliczke, ciezko powiedziec ile jest dokladnie potrzebnych, bo niewiele osob sie zapisalo, tak wogole to rzadko do netu mam czas zajrzec, bo cory mi sie urodzily :-)
@FROTERKA - a to czemu w zla?
@mazurkas - jak masz jakies plotki to sie nimi podziel bom ciekaw, najlepiej tu, bo nie lubie szeptania po katach, chetnie sie dowiem, serio. Bede we wtorek wieczorem przy kompie to sie ustosunkuje.
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez brum » 11 mar 2010 13:24:25

3.0 V6... '97...Federal Couragia MT 32", przedni most sztywny, winda, zderzak a'la Calmini, Snorkel, AVM...
Obrazek
brum
Maruda
Maruda

Obrazki: 2
Pochwały: 59
Województwo: Małopolskie
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez bielikzloty » 17 mar 2010 09:18:53

a ja mam pytanko :?: przeczytalem to w innym temacie ale tez nad tym myslalem , jak organizator widzi przyjazd z przyczepa kempingowa :?:
bielikzloty

Postprzez mody1 » 03 kwi 2010 12:08:39

grafiki/loga zlotowego brak :?:
odpowiedzi organizatora brak :?:
:evil:
mody1
V-ce Prezes
V-ce Prezes

Obrazki: 1
Pochwały: 17
Samochód: Mam kilka Frotek :)

Postprzez robert_smoldzino » 07 kwi 2010 19:25:38

Zyje, lubicie sobie podkrecac cisnienie co? ;-)
Nie bylo mnie chwile na miejscu a tu to nie zagladalem juz wogole dosc dawno.
Przejrzalem na szybko watek i odpowiadam, najwieksze koszulki sa 3xl. Nie sa to rozmiary chinskie tylko jewropejskie, rozmiarowka pelna bedzie wyslana do wszystkich zapisanych jak przyjdzie na to czas. Koszulki trzymaja rozmiar wiec trzeba sie zmierzyc a nie zaznaczyc "bo taki nosze".
Co do noclegow osrodkowych to o wplate bede prosil bukujacych blizej konca rezerwacji miejsc "budynkowych".
Logo jest zrobione ale mam je na stacjonarnym kompie (nie tu gdzie jestem), wrzuce jak bede mial okazje.
Trasy ostatnio wizytowalem i mocno sie "zmienily" ;-) przez zime.
Z tego co widzialem przed chwila, potwierdzenia zgloszen pojawiaja sie regularnie (chociaz zgloszen mizerna liczba jak na razie), jest tez kilka zapytan zagranicznych (Litwa i Niemcy).
To tyle na razie ide bujac
dzieci :-D
pzdr serdecznie
robert
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez robert_smoldzino » 08 kwi 2010 06:46:39

brum napisał(a):nie dziwne że ludzie mają obawy.

Obawy co do czego? Ze znikne (dokad skoro mieszkam w miejscu imprezy) inkasujac zawrotne 120zl od sztuki zaliczki? Badzmy powazni. Obawy generujesz sam piszac takie posty jak powyzej. Skoro wiedziales, ze nie bylem na forum dlugo to czemu sie ta informacja nie podzieliles? Zakoncze w tym miejscu ta jalowa dyskusje.

Wracajac do clue,
Drodzy Zlotowicze zagladac tu bede sie staral i chetnie rozwieje Wasze obawy. Oczekuje konkretnych pytan. Potrzebne sa zapisy zwlaszcza osob pragnacych skorzystac z zewnetrznego noclegu. Nikt nie zaryzykuje kilkudziesieciu miejsc noclegowych w polowie czerwca na weekend, bo moze ktos sie zapisze...Mam zrobiona otwarta rezerwacje ale zamierzam ja uscislic poczatkiem maja.
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez mody1 » 08 kwi 2010 08:15:35

Może wkleisz kilka aktualnych zdjęć np. z objazdówki trasy
Powinno to zachęcić potencjalnych uczestników
Może przygotujesz jakieś info o zlocie na strone główną /www.opelfrontera.pl/ , nie wszyscy zglądają na forum
mody1
V-ce Prezes
V-ce Prezes

Postprzez FROTERKA » 08 kwi 2010 10:55:38

brum napisał(a):
robert_smoldzino napisał(a):Skoro wiedziales, ze nie bylem na forum dlugo to czemu sie ta informacja nie podzieliles?

Koniec w tym temacie.

Przepraszam, dodam jedno zdanie:to nie jest jakaś tajna informacja, każdy to może sobie sam sprawdzić.
A co do bieżących informacji zlotowych, to patrząc z punktu widzenia Organizatora, skoro nie ma żadnych zmian to nie ma o czym się rozpisywać i ja to rozumiem ale patrząc z punktu widzenia Uczestników to, jak pokazała sytuacja, niektórzy się obawiali, co z Organizatorem, skoro nie dawał znaku życia.
Robert, dla Ciebie organizacja takich imprez to chleb powszedni ale wiele osób jedzie pierwszy raz na zlot i ich obawy są uzasadnione.
...ja w tym czasie trochę pośpię, tym bezruchem się napieszczę...

Tak, mężczyźni jeżdżą lepiej niż kobiety. Ale ilu potrafi prowadzić auto w szpilkach...

Ogranicza mnie tylko pojemność i maksymalny moment obrotowy!

Po pierwsze: opony, po drugie: opony, po trzecie... kierowca !

Obrazek
FROTERKA
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Pochwały: 10
Samochód: Frontera A 2.2i Long 1995-1998

Postprzez robert_smoldzino » 08 kwi 2010 11:24:13

A moze film wkleje z przejazdu trasy? Tylko co ma z tego wyniknac?
Po pierwsze, jak wkleje hardcorowe miejsca to bardziej lightowi zlotowicze sie przestrasza, jak wkleje lightowe to zaraz bedzie jeczenie mistrzow blota.
Po drugie, sytuacja dzisiaj na tych trasach ma sie nijak do ich stanu w polowie czerwca.
Po trzecie, czesc tras jest jeszcze wiatrolomami zawalona i lesni Ludzie nadal z nimi walcza, a od wynikow tej walki bedzie zalezal przbieg tras w sezonie 2010.
Wklejanie zdjec z trasy przed impreza uwazam za marketing na poziomie przedszkola i nic na to nie poradze.
A co do strony glownej - to przeciez nie ja tu jestem adminem czy modem i nie mam uprawnien do takich publikacji.
Komplet informacji jest dostepny od dwoch miesiecy, starczy zrobic z tego kompedium i wkleic gdziebadz.

@FROTERKA - dziekuje za zrozumienie :-)
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez mody1 » 08 kwi 2010 15:44:52

robert_smoldzino napisał(a):A moze film wkleje z przejazdu trasy?

Może być.
robert_smoldzino napisał(a):Komplet informacji jest dostepny od dwoch miesiecy, starczy zrobic z tego kompedium i wkleic gdziebadz.

Wydaje mi się, iż leży to po stronie organizatora.
Ale to tylko moje skromne zdanie.
mody1
V-ce Prezes
V-ce Prezes

Postprzez Kogut » 08 kwi 2010 16:10:22

Żeby zażegnać ten bezpodstawny spór to zamieszczam to co jest od dawna napisane i w zupełności wszystko tłumaczy, no może poza tymi ogórkami na ogniskach :D
Do dyspozycji uczestników beda dwie trasy turystyczno-krajoznawcze o różnym stopniu trudności (opisy tras osobno). Dysponujemy specjalistycznym torem off-roadowym (8ha) z trasami o zróżnicowanym ukształtowaniu terenu, dla łaknących wielkich wrażeń otworem stoi zatasmowany tor.
Wielką wagę zawsze przykładamy do strony kulinarno-rozrywkowej, więc na ogniskach pojawi się zwierz z rożna, ogórki małosolne czy prawdziwy chleb na zakwasie. Aby imprez nie zakłóciły warunki pogodowe, dookoła ogniska stoi wiata mogąca pomieścić do 200 osób.
Baza położona jest w otulinie Słowińskiego Parku Narodowego, w bliskości do najszerszych w Polsce plaż, nieopodal wielkich, wędrujących wydm.
Zakwaterowanie możliwe jest w ośrodku w pokojach dwu- i czterosobowych, jednak ze względu na charakter imprezy, polecałbym zbudowanie wspólnego obozowiska bezpośrednio na terenie bazy (bez dodatkowych opłat). W końcu to właśnie namiot jest prawdziwym domem offroadera.

Zapewniamy:
- organizację imprezy,
- legalne trasy w dużej rozmaitości wraz książkami drogowymi,
- pełną obsługę K-O podczas wieczorów,
- kiełbaski, zwierz z rożna, pieczywo, ogórki na ogniskach (piątek i sobota)
- ciepły obiad w sobotę,
- koszulki,
- naklejki,
- darmowe miejsce na obozowisko,
- organizację noclegu w warunkach hotelowych.

Ceny:
- 240zł za auto z dwoma osobami plus dzieci do lat 16 bez ograniczeń
- 80zł za każdą dodatkową osobę powyżej lat 16
- 30zł od osoby za noc w ośrodku

Aby zostać zlotowiczem należy:
1. Zgłosić się formularzem dostępnym po lewej stronie.
2. Przelać bezzwrotną* zaliczkę w wysokości 120zł na konto podane w mailu potwierdzającym.
3. Przyjechać na imprezę, uiścić resztę za uczestnictwo, dobrze się bawić ;-)

*w przypadku wycofania się z imprezy zapewniamy dwie koszulki i nalepki zlotowe (dostarczone pocztą)

Trasy i noclegi w osrodku
Zlot to spotkanie towarzyskie z jezdzeniem a nie walka na trasie z wspolnym noclegiem,(glowna grupa docelowa takiej imprezy to rodziny oczekujace turystyki (ze zwiedzaniem) poza asfaltem), postaramy sie jednak aby wszyscy bylo zadowoleni i kazdy znalazl cos dla siebie. Extrem dla milosnikow bedzie bez dodatkowych kosztow, bo jestesmy do tego przygotowani.

Trasy:
- turystyczna o dlugosci okolo 70km z zabytkami i innymi ciekawymi obiektami po drodze (np. megality), trasa w standardzie SUV, czyli w 90% nie po czarnym ale przejezdna kazdym, sprawnym pojazdem czetronapedowym bedacym na oponach inne niz slick
- adventure, srednio trudna (do dosc trudna, zalezy od pogody, dzialan rolnikow i lesnikow), o dlugosci w granicach 50km, przejezdna sprawnym, gotowym na zarysowania (od krzakow itp) pojazdem na oponach raczej terenowych (swieze-glebokie AT to minimum), zdecydowanie nie nadajaca sie do wypuszczania samemu (chyba, ze z winda).
Wszystkie nasze trasy sa uzgodnione z nadlesnictwami i JST, najczesciej zaprzyjazniona Straz Lesna robi polowania w czasie naszych imprez na nielegalnych upalaczy, wiec zjezdzanie z umowionych i opisanych tras jest wysoce niewskazane.

Trasa Adventure to taka trasa, gdzie jak znudzi sie dobijamy do czarnego i wracamy, dla mnie sredniotrudne jest to co mozna przebyc na elektryku, nie palac go po drodze i nie robiac rolek, swiezy ATek jest jak napisalem absolutnym minimum i to przy zalozeniu jechania w grupie aut (1kinetyk i 1wyciagarka na grupe)
Na trasy kazdy jedzie kiedy chce, dla turystyka bedzie odprawa z objasnianiem jak dziala RB, zeby sie nikt nie zgubil.
Na tasmowany tor (extrem) tylko w czasie jak sa tam sedziowie, na odcinek bagienny (widze, ze moze sie przydac) rowniez pojedziecie sami z RB.

Co do noclegow pod dachem to osrodek z ktorym wspolpracujemy znajduje sie w Smoldzinskim Lesie. Wydaje mi sie, ze nie maja strony, bo maja stalych odbiorcow swoich uslug i nie robia w detalu. Noclegow jest tam ponad 300 ale warunkiem ich dostepnosci jest rezerwacja na minimum miesiac wczesniej, majac deklaracje uczestnictwa, zgodnie z wczesniejsza obietnica, zalatwie to (do wszystkich zapisanych formularzem, pojdzie na maila zapytanie o konkretna liczbe miejsc). Pokoje 2, 3 i 4 osobowe, lazienki w lacznikach (jak w akademiku). Czysto i schludnie. W razie W dysponuja sala gimnastyczna, konferencyjna itp
Osrodek polozony jest okolo 4,5km dojazd na skroty (8km asfaltem) na N od Bazy. Po imprezach wieczornych zawieziemy spiacych w osrodku na nocleg, rano przywieziemy kierowcow aby mogli zabrac auta. Cena tak jak pisalem w ofercie 30zl od lozka.
Jak ustale czy osrodek ma strone dam znac, tak czy siak nie nalezy dzwonic tam z pojedynczymi zamowieniami, bo oni nie maja recepcji (jak pisalem powyzej, tylko hurt) i szlag ich trafi.
Noclegownia nie robi w detalu, nie moge podac Ci namiaru do Wlasciciela, bo wyraznie zostalo mi to zakazane. Podjade zrobie zdjecia to wrzuce na strone. Nocleg jest w bardzo przyzwoitym standardzie, nie jest to zapyzialy pokoik u pani Czesi tylko, dosc nowoczesny, regularnie remontowany osrodek.

Jesli chcecie indywidualnie rezerwowac noclegi to w sensownym standardzie jest tez Goscicniec u Bernackich w samym Smoldzinie. Odleglosc asfaltem okolo 4km. Tam nie bedziemy wozic po imprezie.

Ramowy program V Zlotu Opla Frontery
piątek
Kwaterka od rana, zajęcia w podgrupach
1500 - 2100 czynne biuro - to tu trzeba odebrać pakiet uczestnika, uiścić opłaty, pobrać książki drogowe.
2130 - ???? ognisko - garmaż, pieczywo, browar (konieczne własne szkło)

sobota
0830 - 0900 przyjazd piekarzy ze świeżym pieczywem
0900 - 1200 czynne biuro
0915 - 1800 dostępne "zielone" trasy po okolicy (prawie 300km na czterech trasach)
1000 - 1345 trial torze
1000 - 1345 możliwość spróbowania się z przeszkodami (na terenie bazy)
1400 - 1530 grochówka z wkładką (własne naczynia konieczne)
1430 - zabawy dla dzieci
1500 - 1900 zielone trasy cd
2130 - ???? ognisko - garmaż, pieczywo, pieczyste, browar (jw), tort niespodzianka

niedziela
0930 - zdjęcie "rodzinne" na górce obok
0945 - 1200 - czas wolny (dla chętnych wycieczka do skansenu w Klukach lub na plaże)
1200 - 1300 - przejazd kolumną połączony z paradą (po terenie gminy) zakończony na stadionie gminnym w Smołdzinie, oficjalne zakonczenie zlotu.

I moje pytanie.
Czy impreza jest zamknięta dla frotek czy każdy może tam wystartować ???
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Obrazki: 0
Pochwały: 3
Województwo: Mazowieckie
Samochód: Frontera B 2.2DTI Long 1998-2004

Postprzez oposs » 08 kwi 2010 16:39:48

Kogut napisał(a):impreza jest zamknięta dla frotek

:shock:
oposs
Moderator
Moderator

Pochwały: 4
Samochód: Niestety nie mam już Frontery :(

Postprzez Kogut » 08 kwi 2010 18:31:41

oposs napisał(a): :shock:

:oops:
Przepraszam oposs miałem na myśli klubowiczów :beer: , ty ciągle mi się kojarzysz z frotą :mrgreen:
A precyzując, mam namyśli sytuację z rajdu OF, aby osoby z zewnątrz (wypasione Samuraje, Gr-y, Jimmy itp) nie zajęły miejsca na podium a potem obwiniać organizatora że :...:
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez Kogut » 08 kwi 2010 19:26:18

Formularz zgłoszeniowy i jak się nie mylę to w e-mailu zwrotnym dostaniesz nr. konta
http://smoldzino.org/index.php?option=c ... &Itemid=62
Poprawcie mnie jak się mylę
Kogut
Nadszyszkownik
Nadszyszkownik

Postprzez robert_smoldzino » 08 kwi 2010 20:57:53

@Kogut - to jest zlot Opla Frontery!!! Jakie inne auta tam maja byc? :shock:
I o jakim podium piszesz? Przeciez to jest zlot/spotkanie/meeting/piknik/cokolwiek a nie rajd czy wyscig. Nagrody (symboliczne) to mozemy przyznac w kategoriach typu najfajniejsze auto, "z najdalej przyjechany uczestnik" itp

@mikrusik - znaczy chcesz koszulke przed zlotem tak? to odpowiadam, koszulki beda drukowane i przyjda wszystkie razem jedna paczka w ramach rozmiarowki jak podalem wyzej, kolor koszulek bedzie ciemny ale jaki konkretnie to nie myslalem jeszcze - mozemy ankiete zrobic, jesli potrzebujesz jakiejs megawielkiej koszulki to kup sobie odpowiedni rozmiar i przyslij ja do nas a my Ci na niej wyhaftujemy logo (max20zl), loga beda haftowane rowniez na polarach okolicznosciowych i koszulkach polo dla zainteresowanych wiec nie ma klopotu, tym bardziej ze hafciarnia jest tu na miejscu i zaprzyjazniona (w sensie zrobi jedna sztuke). Za haft zaplacisz przy odbiorze, za nocleg w drugiej polowie maja - dostaniesz maila w tej sprawie.
Mam nadzieje, ze dobrze zrozumialem Twe intencje, jakby co to pisz.
robert_smoldzino
Starszy Zaglądacz
Starszy Zaglądacz

Postprzez lysy » 11 kwi 2010 20:27:59

A
Ja tak chcialem jechac i caly rok zbieralem na zlot i juz prawie mialem wplacic a tu nagle :( taka wiadomosc
robert_smoldzino napisał(a): - to jest zlot Opla Frontery!!! Jakie inne auta tam maja byc?

Impreza ma byc przeprawowa w blocie i topienie po klamki a nie zwiedzanie zamkow i ciekawych mostow, rzeczek, starych drzew. Organizator nie pokazal zadnego zdjecia a tym bardziej nie przejachal aktualnie trasy, zaslaniajac sie wiatrolomami (dziwne ze tam gdzie byly najwieksze wiatrolomy Zawiercie - Myszkow juz dawno sie uporali a nad morzem NIE) wiec planuje impreze dla urwanych z lancucha panow i bedzie tylko wóda, kielbasa i muzyka wlasna
Szkoda ze nie jade bo i tak impreza ma byc dla zaprawionych w boju (czyt. w blocie) a to po pierwsze bloto zostaje pod autem i jak wyschnie to smierdzi po drugie krzaki rysuja lakier a tego bym nie przezyl po trzecie w lesie i w blocie to bulwarowe auto i tak nie da rady a po czwarte to nie mam umiejetnosci jazdy terenowej i nie bede sie kompromitowal.

A tak chcialem jechac...... :(
Rower
lysy
Mega Troll

Pochwały: 10
Województwo: Śląskie
Samochód: Frontera B 3.2 V6 Long 1998-2004

Postprzez hirek_gda » 11 kwi 2010 21:03:42

ktoś tu ma jakieś kompleksy czy tylko tak dla draki :?:
hirek_gda
Nałogowiec Ekstremalny