brum napisał(a):Jake napisał(a):bo Oplowskie modyfikacje Isuzu nie wyszly naszym autom na dobre.
czyli co? bo może się dowiem czegoś nowego

Oj, boje sie ze teraz to wrzucam granat w szambo.

Ale bardzo prosze Jak dla mnie przede wszystkim gama silnikowa. 2.4? 2.3? 2.5TDS? No masakra. 2.0, 2.2 - duzo lepiej, ale kto uczciwie powie, ze to swietny, trwały silnik, o doskonale dopasowanych do gabarytów auta osiagach?, 2.2DTI? Z deszczu pod runnne. W stosunku do Isuzowych 3.1TDI (4JG2) i 3.2V6( 6VD1) to nie ma cienia porównania. Brak dostepnosci skrzyni automatycznej w modelach A, tandetna jakosc plastikow wnętrza, w niektorych modelach dwuczęsciowy wał z podporą, a takze wał tylny ogólnie, rozwiazany w taki sposób ze nie jest mozliwy jego demontaz i powrót na przednim napędzie (bo wycieknie olej), sposób otwierania tylnej klapy w nowszych modelach (Kto we Frocie A z ORYGINALNEJ wielkosci kołem zapasowym na klapie otwieranej na bok nie mial problemow z wyłamywujacymi sie zawiasy i zamykał ja lekko jedna reka niech pierwszy rzuci kamień), zegary, krzyzaki wałów, konsola środkowa i te dziwaczne przelaczniki elektrycznych szyb kolo lewarków zamiast wygodniejszych i niezawodnych przelacznikow na drzwiach, krzyżaki wałów, sposób mocownia przednich reflektorów na łamliwe spinki do kompletu ze sposobem mocowania atrapy chłodnicy na wiecznie odpadajace spinki, wiecznie zawodzace spryskiwacze przedniej szyby, boczne kierunkowskazy, kształt i sposób otwierania klapki wlewu paliwa, zawodny układ ABS.
I zeby nie było, ja naprawde lubie te auta. Ale gdybym mógł wybierac to o wiele bardziej wolałbym mieć Isuzu Rodeo/Amigo czy Mu z 96/97r. z silnikiem 3.2V6 niz dowolna Frontere z jakiegokolwiek rocznika produkcji.
Co do minusów B w stosunku do A, to nie calkiem rozumiem co masz na mysli piszac poduszki i ABS. Ze były gorsze, czy ze w ogole istniały? Bo i ABS i AirBag we frocie A tez przeciez były pod koniec produkcji, ktore IMHO sa najlepszymi rocznikami produkcji Froty w ogole. Natomiast do tej listy wad dodałbym przekładnie listwową zamiast klasycznej ślimakowej z modelu A i zdecydowanie nowe skrzynki rodzielcze z dwupozycyjna wajhą reduktora, wraz z nowa metoda załaczania napedu przyciskiem,
PS. Kasztanimy temat.