Witamy ! |
---|
|
Jeśli na magnes to tylko postawiona na masce (tzw. nosorożec). I tak gałęzie będą ją przewracać, ale przynajmniej będziesz widział kiedy, zatrzymasz się i postawisz z powrotem. Jak z tyłu czy na dachu to zostawisz ją na krzakach, urwiesz kabel i tyle ją widziano. Chyba, że zamocujesz na stałe z tyłu na klapie. Długość jest mało istotna chyba, że jeździsz sam 15km w las i będziesz chciał kogoś zawezwać jak wkleiszbart322 napisał(a):Druga sprawa to antena - myslalem o takiej na magnes, co by na tylnym zderzaku dawac, zeby dalo sie do bagaznika schowac i jak auto stoi nikogo nie kusilo. Tyle, ze musiala by byc dluga raczej?
Ewentualnie myslalem dac ja miedzy kolo zapasowe a szybe, przykrecana do mocowania.
Jest jakas optymalna dlugosc anteny, czy dlugosc nie ma znaczenia?
Kiepski pomysł z uwagi na garaże i parkingi podziemne.JJKILLER napisał(a):montowanej na stałe w dziurę w dachu.
JJKILLER napisał(a):Co do anteny to patrz na SIRIO, Triflex (montowany zamiast anteny radiowej ale posiadająca funkcję FM oraz GSM)
jrzeuski napisał(a):Kiepski pomysł z uwagi na garaże i parkingi podziemne.JJKILLER napisał(a):montowanej na stałe w dziurę w dachu.
jrzeuski napisał(a):Te twin/trio to mają więcej niż jeden kabel czy jak?
brum napisał(a):Twincar dobry jest?
marcinur napisał(a):brum napisał(a):Twincar dobry jest?
Osobiście nie testowałem - ale na forach chwalą. Od jakiegoś czasu się przymierzam. IMHO cena jest na tyle atrakcyjna, że warto zaryzykować. Tym bardziej, że mimo wszystko Sirio to markowy sprzęt.
BBigBen napisał(a):...chciałem nawiązać do niedzielnego wypadu z Wami.
Zauważyłem, że wszyscy mieli CB...
RudeBoy napisał(a):BBigBen napisał(a):
Radio + antenę za 200zł bez problemu możesz kupić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość