Witamy ! |
---|
|
jrzeuski napisał(a):Skąd mam wiedzieć ...
- jestem ciekawy co Ci odpowie. Bo tak po prawdzie to las nie jest jego prywatnym folwarkiem. Są przepisy i je trzeba przestrzegać. Twarde prawo ale prawo.jrzeuski napisał(a):Zapytam czy nas lubi i pozwoli
Dlaczego nikt nie pamięta o mieszkańcach lasuUwierzcie mi nawet w zasiedlonym lesie jest ich bardzo dużo i mimo że są dzikie to strasznie się boją
Post o zwierzętach, który napisałam był do P.Leśnika
sosna28 napisał(a): Można powidzieć też tak - drogi leśne to są drogi zakładowe. Czy przychodzi komuś do głowy, żeby jechać np. na kopalnie czy hutę i pojeździć sobie po ich drogach. Nie bo niewolno. Po drogach leśnych też niewolno, są to takie same drogi zakładowe, tylko że na dużo większej powierzchni kraju - 28%.
Piątas napisał(a):Nie wiem jak to wygląda w innych częściach Polski, gdzie lasy są mniejsze bo dookoła pola, ale moja okolica, to Puszcza Spalska, i w sumie każda droga prowadzi przez Las praktycznie, i u nas jest mniej więcej tak, że przy wjazdach do lasów gdzie podobno nie wolno, po prostu są szlabany, a tam gdzie wolno to nie ma nic, spotykałem znaki zakazu wjazdu, ale nigdy znaku typu, że można jechać. W okolicznych lasach jest dużo miejsc gdzie są stanice harcerskie, pomniki, itp, i są do nich po prostu drogi gruntowe w lesie, bez żadnego oznaczenia, i tam się jeździ i tyle.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość