vix napisał(a):wywal ten filmik z yt bo mandat dostanieszjuz nie jeden sie przejechal a o jazde po lodzie to scigaja jak po******
Jak się jeździ po swoim to mogą na.....

Witamy ! |
---|
|
vix napisał(a):wywal ten filmik z yt bo mandat dostanieszjuz nie jeden sie przejechal a o jazde po lodzie to scigaja jak po******
A czy ja napisałem, że się zepsuła?Odoll napisał(a):No nie no Jacek , NIE wyciągarka zawiodła tylko zawiódł akumulator
Jak widać, nie znasz dnia ani godziny...Ale mam nauczkę na przyszłość , jak się będę gdzieś na wypadzik wybierał to dzień wcześnie aku pod prostownik wsadzę
No ja jestem trochę dłuższy, więc się położyłem na fotelu pasażeraJa to się bałem o te liny że nie będą tak elastyczne w te mrozy , że puści stal to się zdziwiłemale jak puściło to się pod kierownicą schowałem , nie wiedziałem że się tam zmieszczę
jrzeuski napisał(a): A ta reklama powinna podziękować Twojemu akumulatorowi za ocalenie życia
jrzeuski napisał(a):Wczoraj w garażu odkryłem, że koleina zdefasonowała mi dekiel tylnego mostu. Wystarczyło, że krawędź dekla wystawała milimetr poniżej obudowy i prawie go zdjęło przez łby śrub. Znalazłem niewielką plamę na podłodze i po niej odkryłem, co się stało. Oleju oczywiście już w moście nie było. Dziura była taka, że prawie palec można było włożyć, więc olej musiał zostać na miejscu, gdy stałem i czekałem na pomoc. Ciemno było, to nie widziałem. Szczęście, że znalazłem tę plamę, bo nie wiadomo jak długo bym jeździł z suchym mostem![]()
Innych strat w podwoziu nie odnotowałem, ale osłona pod silnikiem trochę wybrzuszona do środka. Mówiłem, że jadąc po tych koleinach miałem wrażenie jakbym rył podwoziem po betonie...
adek napisał(a):Witam
Chiałem poruszyć temat jazdy po głębokim mokrym śniegu.Przy właczonym napedzie 4H przednim Frota lepiej sobie dawała radę niż na 4L, gdzie przy mniejszej prędkości pokonywanej zaspy stawała i wieszała się trzeba było odkopywać i wyciagać ( mam wciagnik łańcuchowy Q=1,6 t. dawał radę oraz stalową linę ,parciana odrazu się urwała) wracajac do jazdy na 4H na 2 biegu gaz do " dechy" i frota przepychała zaspy do wczuwanego momentu oporu ( nie za późno bo frota wisi) wtedy stop do tyłu rozpęd i do przodu.W garażu po powrocie wyciągłem z maszyny 4 taczki śniegu i urwałem jedno z mocowań osłony skrzyni biegów
-- Dodano Śr 22 lut 2012 21:33:08 --
Witam
Małe zapytanie jakiej średnicy używacie linki stalowej do wyciągania froty z opałów. Ja używam fi 6mm. wydaje się cienka ,na razie wytrzymuje
Ja 4H nie używam nigdzie poza śmiganiem po zaśnieżonym asfalcie. Parkowanie w nieodśnieżonym parkingu to już 4L. W terenie tym bardziej. Co prawda diesel ma tyle momentu obrotowego, że na 4H też by dał radę, ale na dużych i agresywnych oponach przy kopaniu w głębokim śniegu czuć, że silnikowi jest ciężko, więc sprzęgło dostaje pogpanasiuk napisał(a):Spróbuj zamiast na 2 na 4H jechać na 4 na 4L, prędkość podobna ale dużo lepiej ciągnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość