Witamy ! |
---|
|
bloodsuckin napisał(a):http://youtu.be/7hdnBHb09iI
Szkoda tylko alkoholu
Ja się zastanawiam czy tak nie zrobić, żeby ładować sobie butlę turystyczną w trakcie tankowania auta. Za wymianę takiej butli 2kg liczą sobie 20-25zł a gaz w niej wart kilka zł. A przecież to tylko kwestia trójnika, zaworu i wężyka. Chyba, że są jakieś róznice w ciśnieniachszymon.ha napisał(a):Ja myślałem czy by można było zrobić coś takiego że na wyjściu z butli lpg dajemy dwójnik i jedno wyjścia normalnie do zasilania silnika, a drugie jako zasilanie np kuchenki? Wydaje mi się że gdzieś coś takiego widziałem.
jrzeuski napisał(a):Ja się zastanawiam czy tak nie zrobić, żeby ładować sobie butlę turystyczną w trakcie tankowania auta. Za wymianę takiej butli 2kg liczą sobie 20-25zł a gaz w niej wart kilka zł.
Czyli pomysł zdrech napisał(a):Butli turystycznych nie napełnia się na stacjach samochodowych, ponieważ potrzebna jest waga żeby wiedzieć ile dokładnie pakujesz do niej gazu. Wiąże się to z możliwością zatankowania za dużej ilości gazu i przekroczenia ciśnienia dopuszczalnego dla butli.
No, ale to raczej nie na stacjach firmowych tylko takich, gdzie jest tylko dystrybutor LPG stojący na podwórku u kogoś w domu, co? Takich to nie znam w pobliżudrech napisał(a):Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz stację lpg na której zatankujesz nie tylko samochód.
jrzeuski napisał(a):Czyli pomysł z
jrzeuski napisał(a):No, ale to raczej nie na stacjach firmowych tylko takich, gdzie jest tylko dystrybutor LPG stojący na podwórku u kogoś w domu, co?
Semir napisał(a):Jak policzysz gaz z butli 11 kg a taki ze stacji to kij na patyk a ryzyko większe. Wolał bym już sam przelać w domu niż takie kombinację robić.
Semir napisał(a):Był też foty np malucha był też inne autka) z instalacją LPG wykonaną na częściach od kuchenki domowej z taką też butlą.
drech napisał(a):Semir napisał(a):
Jak policzysz gaz z butli 11 kg a taki ze stacji to kij na patyk a ryzyko większe. Wolał bym już sam przelać w domu niż takie kombinację robić.
Przelewanie z 11kg do 2kg to też jest ryzyko. Zawsze możesz nalać za dużo do tej mniejszej.
No przecież Curacao to szlachetny trunekbloodsuckin napisał(a):marcin napisał(a):pijesz niebieskie ?
Nie wybrzydzam
jrzeuski napisał(a):No przecież Curacao to szlachetny trunekbloodsuckin napisał(a):marcin napisał(a):pijesz niebieskie ?
Nie wybrzydzam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość