Witamy ! |
---|
|
vaxel napisał(a):Nie za 8 tys., bo to kwota licytacyjna, a "cena minimalna nie została osiągnięta". Wywoławcza jest 10 tys. ("kup teraz")
vaxel napisał(a):Skąd wiesz, że 8 jest minimalna ? Może być równie dobrze 9 999
Odoll napisał(a):Nie prawda że cena minimalna to to 8001 . Gość mógł ustalić początkowa kwotę licytacji niższą od tej za którą zdecyduje się sprzedać i jeśli nie zostanie osiągnięta kwota ustalona jako minimalna do sprzedaży (ukryta może być) to gość nie sprzeda . Wiem bo wygrałem kiedyś licytację fiata 125pi NIE kupiłem samochodu bo kwota była niższa od tej jakiej oczekiwał sprzedający.
Inna sprawa to taka że akurat jeśli chodzi o samochody to wygrana i tak nie oznacza że właściciel MUSI ci sprzedać samochód . W regulaminie aledrogo jest coś na ten temat że samochody i domy to nie oferty sprzedaży ( gdzie wygrana oznacza dla kupującego i sprzedającego zawarcie tranzakcji i nie wywiązanie się której ze stron może spowodować zakończenie licytacji w sądzie ) tylko ogłoszenia , gdzie licytacja jest fikcją , Aledrogo ma zlikwidować możliwość licytowania na ogłoszeniach .
bart322 napisał(a):ali, mylisz sie
Moze byc mnimalna ustawiona 9999 nawet.
Kup teraz zniknie, ale minimalna cena nie
ali napisał(a):jest tylko jeden sposób aby to sprawdzić -zalicytuj![]()
Poza tym weźcie na logikę, skoro kup teraz jest za 10k to musi miec wzięte pod uwagę ze nikt nie kupi auta za tyle co stoi na ogłoszeniu
vaxel napisał(a):ali napisał(a):jest tylko jeden sposób aby to sprawdzić -zalicytuj![]()
Poza tym weźcie na logikę, skoro kup teraz jest za 10k to musi miec wzięte pod uwagę ze nikt nie kupi auta za tyle co stoi na ogłoszeniu
Nie rozmawiamy o logice, przeczuciach, iznżynierii społecznej, wróżbitach, ale o tym jak funkcjonuje instytucja ceny minimalnej na allegro. Tak więc proszę nie rzucaj argumentami zalicytuj i się przekonasz, tylko przeczytaj regulamin allegro. Tak jak wspomniał Odoll, cena minimalna może być dowolną kwotą, poniżej której sprzedający nie jest zobowiązany sprzedać przedmiotu. I im jest ona wyższa, tym wyższa prowizjaChoć tu jest ona i tak pewnie ustalona od kwoty "kup teraz". Konto na allegro mam od zarania dziejów, tj. od powstania allegro gdzieś w okolicach 2000 roku i wiem jak to funkcjonuje.
Także nie brnij, przyznaj że nie miałeś racji i postawprzy najbliższej okazji
ali napisał(a):A że zamiast pomyślec walicie sloganami to nie moja wina.
Odoll napisał(a):Nie prawda że cena minimalna to to 8001 . Gość mógł ustalić początkowa kwotę licytacji niższą od tej za którą zdecyduje się sprzedać i jeśli nie zostanie osiągnięta kwota ustalona jako minimalna do sprzedaży (ukryta może być) to gość nie sprzeda . Wiem bo wygrałem kiedyś licytację fiata 125pi NIE kupiłem samochodu bo kwota była niższa od tej jakiej oczekiwał sprzedający.
Inna sprawa to taka że akurat jeśli chodzi o samochody to wygrana i tak nie oznacza że właściciel MUSI ci sprzedać samochód . W regulaminie aledrogo jest coś na ten temat że samochody i domy to nie oferty sprzedaży ( gdzie wygrana oznacza dla kupującego i sprzedającego zawarcie tranzakcji i nie wywiązanie się której ze stron może spowodować zakończenie licytacji w sądzie ) tylko ogłoszenia , gdzie licytacja jest fikcją , Aledrogo ma zlikwidować możliwość licytowania na ogłoszeniach .
ali napisał(a):
W pierwszym poscie sugerowałem zalicytowanieMam konto na allegro dłużej (mogę się listem rerejstracyjnym pochwalić) Cała dyskusja zaczęła sie na temat ceny froty, a akurat tutaj intencje sprzedającego który wystawia cenę wywoławcza 8k są raczej w prosty sposób przekazane. A że zamiast pomyślec walicie sloganami to nie moja wina.
vaxel napisał(a):ali napisał(a):
P.s. Ja się listem rejestracyjnym nie pochwalę. Jak zakładałem konto jeszcze ich nie było, zostały wprowadzone później.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość